Academie de fotbal după modelul Ajax

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul îl va costa pe Gică Hagi 11 milioane de euro. Şcoala va fi construită în oraşul Ovidiu, din judeţul Constanţa. Nouă terenuri de antrenament, o sală de sport şi două corpuri de clădire în care vor locui şi micii fotbalişti este oferta cu care vine Hagi pentru a tinerele talente.

Cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor vrea ca în câţiva ani să furnizeze jucători de valoare echipelelor de top din ţară, dar şi din marile campionate ale Europei. Hagi a pornit deja la drum cu 40 de tinere talente şi speră ca în următorii doi ani să ajungă la peste 200 de viitori fotbalişti.

Hagi spune că Academia de Fotbal care îi poartă numele va funţiona după modelul lui Ajax Amsterdam, echipa considerată cea mai prolifică din lume în ceea ce priveşte formarea şi vânzarea jucătorilor tineri. Copiii  de la 7 la 12 ani vor fi împărţiţi pe grupe de vârstă din care vor fi aleşi apoi fotbaliştii de elită.

Începând de la 13 ani în sus vor fi păstraţi doar câte 11 jucători pentru fiecare an. Academia se va baza astfel pe 66 de jucători, de la 13 la 18 ani, cei mai buni dintre ei urmând să fie căliţi în meciuri oficiale, după ce echipa, care se va numi „Viitorul“ Constanţa, va fi înscrisă în Liga a treia.

De la 7 la 12 ani, copiii aduşi în academie vor plăti lunar o taxă de 150 de lei şi vor primi la schimb un echipament sportiv complet în culorile clubului. Cei care provin din familii nevoiaşe vor fi scutiţi de plata acestei taxe.

Academia, la 15 kilometri de constanţa

De taxă vor fi scutiţi şi copiii mai mari de 13 ani care fac parte din grupele de elită, vor fi cazaţi la hotelul Iaki, vor merge la şcoală într-o clasă specială şi vor beneficia de cei mai buni antrenori.

Întregul proiect este estimat la peste 11 milioane de euro şi va fi format din nouă terenuri de antrenament, o sală de sport şi două corpuri de clădire în care vor locui şi micii fotbalişti, toate pe o suprafaţă de şapte hectare. Academia va fi amplasată la 15 kilometri de Constanţa, pe centura oraşului Ovidiu, şi va fi gata în 2011.

„Aici m-am născut, aici m-am format ca jucător, aşa că ideea de a face aici academia este una cât se poate de normală“, a declarat Hagi. Pentru acest an, Academia de Fotbal va funcţiona pe 4 terenuri închiriate.

Îi învaţă fotbalul ofenisv

Gheorghe Hagi a dezvăluit şi ce sisteme de joc vor învăţa copiii la academia sa: „Noi vom implementa copiilor jocul ofensiv, astfel că vor învăţa doar trei sisteme de joc: 4-3-3, 3-4-3, 4-3-2-1”, a spus fostul selecţioner al României.

image

Aici m-am născut, aici m-am format ca jucător, aşa că ideea de a face aici academia este una cât se poate de normală.

image


Gheorghe Hagi
antrenor

image


Aici va fi construită Academia Hagi   Foto: Florin Gheorghe

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite