Abdulaziz Al-Dossary : „L-am luat pe Ion Marin pentru că a fost ieftin“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Abdulaziz Al-Dossary  : „L-am luat pe  Ion Marin pentru că a fost ieftin“
Abdulaziz Al-Dossary : „L-am luat pe Ion Marin pentru că a fost ieftin“

„Adevărul“: Cum de l-aţi ales pe Ion Marin? Abdulaziz Al-Dossary (foto): După ce anul trecut ne-am calificat din grupele Ligii Campionilor Asiei cu Andone, în acest sezon, cu un antrenor

„Adevărul“: Cum de l-aţi ales pe Ion Marin?

Abdulaziz Al-Dossary (foto): După ce anul trecut ne-am calificat din grupele Ligii Campionilor Asiei cu Andone, în acest sezon, cu un antrenor bulgar, Mladenov, am avut un start mult sub aşteptări.

De aceea, am ales să ne despărţim de el pentru a încerca redresarea situaţiei. Am primit foarte multe CV-uri de antrenori, dar am vrut neapărat să aducem un român, fiindcă Andone ne-a lăsat o impresie foarte bună.


Aţi vorbit cu Andone înainte de semna contractul cu Ion Marin?

Nu. Am studiat CV-ul lui Ion Marin şi ne-a plăcut ce am văzut. Apoi, am căutat date despre el pe internet şi am văzut că e la Dinamo, o echipă mare.

După aceea, am vorbit cu nişte prieteni din România şi le-am cerut referinţe despre Ion Marin, iar ei ne-au asigurat că e un tehnician priceput şi experimentat.


Printre aceşti prieteni din România nu s-a numărat şi Andone?

Nu. Andone a făcut o treabă excelentă, cât timp a fost la noi. Ne-ar fi plăcut să mai stea la Al-Ettifagh. A primit însă o ofertă mai bună din punct de vedere financiar de la Al-Ahli Dubai pe care nu am putut să o egalăm.


Când aţi semnat contractul cu Ion Marin?

Acum o săptămână. E o înţelegere valabilă până în luna mai.

De ce nu aţi anunţat totul mai devreme?

Pentru că Ion Marin ne-a cerut să aşteptăm până după meciul pe care îl avea de jucat cu Galatasaray.

Ce salariu i-ati oferit?

Detaliile financiare sunt confidenţiale. Ceea ce pot să vă spun însă este că noi aveam un buget de 250.000 de dolari pentru angajarea noului antrenor. Ion Marin n-a avut pretenţii financiare mari şi această a fost o altă calitate prin care ne-a impresionat.

Care este obiectivul fixat pentru el?

Să urce echipa în clasament. Dacă vom termina pe unul din primele patru locuri, care duc în Liga Campionilor Asiei, ar fi extraordinar.

Al-Ettifagh, o echipă săracă

Spre deosebire de majoritatea cluburilor din zona Golfului Persic, noua echipă a lui Ion Marin are mari probleme financiare şi se află pe penultimul loc în campionatul saudit, cu două egaluri şi două înfrângeri.

După ce i-au oferit puţini bani, şeicii au decis să facă economii cu Ion Marin şi în ceea ce priveşte cazarea. Dacă Andone avea la Al-Ettifagh o vilă de lux, evaluată la trei milioane de euro, Ion Marin va fi cazat într-un compound simplu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite