A dat gol cu cicatricea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lescott a marcat primul său gol pentru Anglia
Lescott a marcat primul său gol pentru Anglia

Celor care au urmărit primele meciuri de la Euro 2012 e imposibil să nu le fi sărit în ochi imaginea de klingonian a unuia dintre fotbaliştii Angliei.

 Este vorba despre fundaşul Joleon Lescott, chiar cel care a deschis scorul în remiza cu Franţa de luni (1-1). La 29 de ani, jucătorul lui Manchester City e de mult o figură cunoscută în Albion, însă fără o mare experienţă la nivel internaţional.

Viaţa şi cariera lui Lescott au avut însă o cumpănă în urmă cu 24 de ani, când micuţul Joleon (5 ani) a fost lovit de o maşină într-un moment în care ieşea de la grădiniţă şi voia să traverseze strada. Accidentul s-a produs chiar în faţa mamei sale, care îl aştepta pe partea opusă. A urmat un lung şir de operaţii care i-au salvat viaţa lui Lescott, dar care nu i-au putut ascunde definitiv urmele acelui cumplit accident. Astfel, pe partea stângă a frunţii internaţionalului englez va rămâne mereu o cicatrice impresionantă.

„Am fost norocos. Eram mic şi nu înţelegeam prea multe din ceea ce se petrece. Ştiu că părinţii mei îşi pierduseră la un moment dat speranţa că voi mai putea trăi, dar doctorii au făcut minuni", îşi aminteşte britanicul. Destinul a făcut ca primul gol marcat de Lescott pentru naţionala Angliei să fie dat cu capul, exact cu porţiunea lovită în urmă cu mulţi ani. 

Ribery, accidentat la 2 ani

În meciul cu Franţa, Lescott l-a avut de multe ori ca adversar direct pe Franck Ribery, un alt fotbalist cu cicatrice pe faţă. La fel ca englezul, mijlocaşul francez a avut şi el un accident de maşină, la vârsta de 2 ani, care a necesitat sute de cusături la nivelul feţei. În schimb, spre deosebire de Lescott, Ribery s-a aflat chiar în maşină, pe scaunele din spate, impactul accidentului propulsându-l în partea din faţă a vehiculului. „Nu-i adevărat că am ieşit prin parbriz, dar lovitura a fost destul de puternică", a povestit Ribery. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite