FOTBAL: CFR Timişoara va evolua în Liga a II-a, în locul lui ACU Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTBAL: CFR Timişoara va evolua în Liga a II-a, în locul lui ACU Arad
FOTBAL: CFR Timişoara va evolua în Liga a II-a, în locul lui ACU Arad

Comitetul de Urgenţă al FRF a decis ca echipa CFR Timişoara să evolueze în sezonul 2009/2010 în seria a doua a eşalonului secund, ca urmare a retrogradării din această categorie a formaţiei ACU Arad, informează site-ul oficial al forului de la Bucureşti.

"Comitetul de Urgenţă al FRF a luat, luni, 17 august, în conformitate cu dispoziţiile art.36 din Statutul FRF, art. 14 şi art.20 din Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice, următoarea hotărâre: S-a luat act de retrogradarea echipei FC ACU Vasile Goldiş Arad în categoria imediat inferioară, respectiv, din Liga a 2-a în Liga a 3-a; S-a constatat că, în conformitate cu clasamentul final al ediţiei precedente a campionatului Ligii a 2-a, are dreptul să ocupe locul vacant gruparea FC CFR Timişoara, această echipă solicitând în scris acest lucru. În consecinţă, a aprobat ocuparea respectivului loc vacant de către FC CFR Timişoara, care va activa astfel în sezonul 2009-2010 în campionatul Ligii a 2-a, seria a II-a", se arată pe site-ul FRF.

Comisia de Disciplină a FRF hotărâse, vineri, retrogradarea formaţiei ACU Arad în liga a treia pentru fapte de corupţie, la două zile după ce Comitetul de Urgenţă al forului luase decizia ca, în urma retragerii echipei FC Bihor, gruparea arădeană să evolueze în liga secundă. Comisia FRF a mai decis, vineri, ca preşedintele ACU Arad, Gheorghiţa Onu, să fie sancţionat cu o penalitate sportivă de 100.000 lei, cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal şi cu interzicerea accesului pe orice stadion pentru doi ani.

Preşedintele ACU Arad, Ghorghiţa Onu, şi antrenorul Sorin Cigan, antrenor şi fost jucător de fotbal, au fost trimişi în judectă de procurorii anticorupţie, pentru că i-au mituit cu 35.000 de euro pe jucătorii echipei FC Bihor, în returul campionatului trecut.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciului Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată a lui Sorin Cigan, în stare de arest preventiv, acesta fiind acuzat de trafic de influenţă şi dare de mită şi a Gheorghiţei Onu, preşedinte al ACU Arad, acuzată de cumpărare de influenţă.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 8-13 iunie 2009, inculpatul Cigan Sorin a pretins de la inculpata Onu Gheorghiţa suma de 30.000 euro, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra conducerii FC Bihor şi asupra jucătorilor acestei echipe, pentru ca aceştia să nu-şi apere în mod corect şansele şi să piardă meciul cu ACU Arad.

De asemenea, în acelaşi scop, la data de 13 iunie 2009, în pauza meciului dintre ACU Arad şi FC Bihor, inculpatul Cigan Sorin le-a oferit jucătorilor echipei FC Bihor Oradea suma totală de 35.000 de euro.

Miercurea trecută, Comitetul de Urgenţă al FRF hotărâse ca locul lăsat liber în seria a II-a a ligii secunde de către Liberty Oradea să fie ocupat, conform clasamentului ediţiei 2008/2009, de către ACU Arad.

 foto: www.cfrtimisoara.ro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite