FOTBAL: ACU Arad a fost retrogradată în eşalonul al treilea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTBAL: ACU Arad a fost retrogradată în eşalonul al treilea
FOTBAL: ACU Arad a fost retrogradată în eşalonul al treilea

Formaţia ACU Arad a fost retrogradată, vineri, în Liga a III-a de Comisia de Disciplină a FRF, în urma scandalului de corupţie de la sfârşitul sezonului trecut al eşalonului secund, de la meciul cu FC Bihor.

La partida dintre ACU Arad şi FC Bihor, încheiată la egalitate, scor 1-1, fostul jucător al bihorenilor, Sorin Cigan, a încercat să le ofere acestora o sumă de bani pentru a pierde meciul cu ACU. În această situaţia, arădenii ar fi rămas în Liga a II-a, iar Universitatea Cluj ar fi retrogradat.

În cele din urmă, s-a dovedit că banii veneau de la ACU, iar în acest scandal a fost implicată şi preşedinta clubului, Gheorghiţa Onu (foto). Atât ea, cât şi Sorin Cigan au intrat în atenţia DNA Oradea, dar doar cel din urmă a fost reţinut pentru o perioadă de 29 de zile.

Tot în urma acestui scandal de corupţie, Gheorghiţa Onu a primit din partea Comisiei de Disciplină o suspendare de doi ani din activităţile legate de fotbal şi interzicerea accesului pe orice stadion în această perioadă, dar şi o penalitate sportivă de 100.000 de lei.

ACU Arad a retrogradat la finalul sezonului trecut în eşalonul al treilea, dar a reuşit să rămână în Liga a II-a în urma desfiinţării grupării Liberty Salonta . În perioada următoarea, Comitetul de Urgenţă al FRF va decide ce echipa va fi promovată în Liga a II-a în locul arădenilor.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite