10 luni de fotbal în 3 ani pentru Mutu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din 2008, internaţionalul român a jucat efectiv doar zece luni, în restul perioadei acesta fiind ori accidentat, ori suspendat. Ultima lovitură pentru atacantul român a venit la pauza meciului cu Cesena, de sâmbătă. Decarul Fiorentinei a ieşit accidentat de pe teren şi ar putea absenta o lună.

 Adrian Mutu şi-a făcut-o de multe ori şi cu mâna lui, dar a avut parte şi de un ghinion teribil de-a lungul carierei. Abia revenit după o pauză de nouă luni, cât a fost suspendat pentru dopaj, atacantul român ar putea absenta încă o lună, ca urmare a unei accidentări suferită în minutul 41 al meciului cu Cesena. Conform presei din Italia, Mutu a suferit o leziune la muşchiul aductor lung (zona inghinală) şi, deşi încă nu este oficial, prognoza nu este deloc una optimistă: între 20 şi 30 de zile de pauză.

Această perioadă de indisponibilate s-ar adăuga în cazul lui Mutu altor şapte luni în care a fost accidentat, dar şi celor nouă în care a fost suspendat, începând cu anul 2008, de când ghinioanele se ţin scai de jucătorul român. Practic, dacă la aceste 16 luni de inactivitate s-ar adăuga şi cele opt luni de pauză competiţională din acest interval, putem spune că Mutu nu a jucat vreme de fix doi ani din 2008 până în prezent.

Bilanţul „Briliantului" în ultimele trei sezoane

2008-2009
. 32 de meciuri în toate competiţiile pentru Fiorentina - 15 goluri, şapte meciuri la naţională - două  goluri. A ratat 19 meciuri în Serie A, unul în preliminariile Ligii Campionilor şi patru la naţională.
2009-2010. 19 meciuri în toate competiţiile pentru Fiorentina - 11 goluri, două meciuri la naţională - niciun gol. A ratat 27 de meciuri în Serie A, două în Liga Campionilor, unul în Cupa Italiei şi opt la naţională.
2010-2011. Doar patru meciuri pentru Fiorentina - niciun gol. A ratat opt meciuri în Serie A şi opt la naţională.Mutu speră ca odată cu noul an să nu mai aibă probleme şi să demonsteze că nu este un jucător terminat.

Accidentările lui Adi Mutu din 2008 încoace

februarie 2008: întindere a ligamentului colateral intern al genunchiului stâng - pauză o lună;
august 2008: s-a accidentat la umăr în cantonamentul naţionalei - trei săptămâni de pauză;
ianuarie 2009: s-a accidentat la cot într-un meci cu Lecce - o lună de pauză;
aprilie 2009: operat la genunchiul stâng - a stat două luni;
septembrie 2009: microleziune la coapsa dreaptă în cantonamentul naţionalei - pauză două săptămâni;
noiembrie 2009: operat la genunchiul drept, după o o leziune a meniscului medial - două luni de absenţă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite