Craiova: Universitatea îl contestă pe Prunea şi cere dezafiliere lui Dinamo!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prunea (centru) a trăit clipe de groază la sediul DNA din Piteşti
Prunea (centru) a trăit clipe de groază la sediul DNA din Piteşti

Clubul Universitatea Craiova a anunţat, printr-un comunicat oficial, că va depune mâine, la FRF şi LPF, o contestaţie privind prezenţa pe banca de rezerve a clubului Dinamo la meciul de aseară a unui oficial al Federaţiei, în speţă Florin Prunea, în calitate de delegat al „câinilor roşii“.

„Considerăm că s-au încălcat Regulamentele FIFA în mai multe rânduri, prin existenţa unui conflict calificat de interese, deoarece un angajat al Ferderaţiei Române de Fotbal a participat în calitate de oficial al clubului FC Dinamo la meciul Dinamo - Universitatea Craiova, disputat pe 21 februarie, din cadrul etapei a 18-a a Ligii I“, se arată în comunicatul emis de gruparea din Bănie.

Universitatea Craiova îşi întemeiază astfel memoriul depus împotriva lui Prunea, prin care cere chiar câştigarea meciului la „masa verde“ şi dezafilierea clubului Dinamo:  

I. Conflictul de interese este vădit şi prin prisma faptului că Florin Prunea este trimis în judecată pentru trafic de influenţă, în influenţarea unor decizii ale unor foruri sportive, într-un dosar penal în calitate de inculpat în infracţiuni de corupţie pentru influenţarea arbitrajelor unor meciuri, alături de Gheorghe Constantin, fost preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor şi tatăl arbitrului meciului de aseară, Augustus Constantin.

Arbitru care, în mod evident, a defavorizat clubul nostru prin deciziile luate. Toate aceste aspecte se completează cu vizita preşedintelui Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ioan Igna, în data de 11 februarie 2010, la sediul FC Dinamo.

II. Delegarea de către FC Dinamo la meciul cu Universitatea Craiova a unui oficial aflat în stare de suspendare, ca sancţiune disciplinară dată de către Comitetul de Urgenţă a FRF, ca urmare a trimiterii în judecată a acestuia de către DNA pentru infracţiuni de corupţie în activitatea fotbalistică.

Menţionăm că în ambele situaţii, Federaţia Română de Fotbal are datoria să se autosesizeze şi să adopte măsurile prevăzute de regulamentele internaţionale şi interne.

FRF este obligată să asigure un cadru echidistant pentru disputarea competiţiilor şi să asigure integritatea acestora, lucru care în acest caz nu s-a întâmplat.

Vă reamintim că regulamentul FIFA pedepseşte drastic încălcările regulamentare de mai sus, mergându-se până la dezafilierea clubului sau entităţii juridice care comite astfel de încălcări.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite