Tragedie la Baloteşti: Un fotbalist a MURIT pe teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tragedie s-a petrecut pe un teren de fotbal din diviziile inferioare. Meciul dintre FC Baloteşti şi Delta Tulcea s-a întrerupt, duminică, deoarece jucătorul oaspeţilor, Chinonso Ihelwere Henry, s-a prăbuşit pe gazon.

UPDATE 5: În septembrie 2007, Farul a legitimat patru juniori nigerieni, cu vârste de 16 şi 17 ani, printre care Kehinde Feyi Fatai, acum la Astra Ploieşti, şi Chinonso Henry Ihelewere. Ei fuseseră remarcaţi cu câteva luni în urmă de directorul tehnic al Farului, Ion Marin, la un turneu în Nigeria. Fotbalistul decedat, duminică, pe teren, Chinonso Ihelwere Henry, a fost dorit în iarnă de gruparea Pandurii Târgu-Jiu, dar clubul gorjean nu a ajuns la un acord în acest sens cu Delta Tulcea, echipa la care era legitimat jucătorul nigerian.

UPDATE 4: Decesul jucătorului nigerian al divizionarei secunde Delta Tulcea, Chinonso Ihelwere Henry, se înscrie pe lista neagră a fotbaliştilor care au murit pe teren în România, printre aceştia aflându-se Cătălin Hâldan, Ştefan Vrăbioru sau Mihai Baicu.

UPDATE 3: Arbitrul întîlnirii, Marian Ivănescu, a dat primele declaraţii pentru "Gazeta Sporturilor": "Nu-mi vine cred ce s-a întâmplat! E prima oară! Arbitrez din 1994... În minutul 86, am dictat un fault pentru echipa tulceană, în acel moment l-am văzut pe jucătorul lor întins la pământ. Din păcate, maşinile de intervenţie de la stadion nu erau dotate cum trebuie. De aceea au fost chemate două ambulanţe, una a venit la 5 minute, a doua la 7. Eu am acordat pauze de hidratare în prima repriză, chiar două. A sosit şi Poliţia, jucătorii tulceni au plecat de la stadion, urmează să îl ducă şi pe Henry la IML".

UPDATE 2: "Pacientul a fost tot timpul în stop cardiorespirator. El a fost găsit în stop cardiorespirator şi s-au făcut manevre de resuscitare de la ora 1.2.05 până la ora 13.12. Echipajul de prim ajutor a ajuns la 3-4 minute de la apel", a declarat medicul Ioana Tănase, medic de la echipajul SMURD sosit la faţa locului. Decesul jucătorului a fost declarat la ora 13.12, el fiind preluat de Institutul de Medicină Legală pentru efectuarea autopsiei.

UPDATE 1: La rândul său, Constantin Pascariu, delegat al echipei gazdă, FC Baloteşti, a spus că, din informaţiile pe care le are de la reprezentanţii Delta Tulcea, nigerianul Chinonso Ihelwere Henry era titular al acestei echipe, fiind un jucător de bază. Pascariu a mai spus că a fost informat, de asemenea, că nigerianul nu era cunoscut cu probleme medicale.
El a mai afirmat că echipa Delta Tulcea se afla în cantonament de câteva zile, iar în ultimele 5-6 zile a mai avut trei meciuri amicale, jucătorii fiind cazaţi în această perioadă la hotel în Snagov.

Potrivit martorilor, fotbalistul nigerian s-a prăbuşit pe teren în repriza a doua, cu puţin timp înainte de finalul meciului, la faţa locului ajungând imediat un cadru medical. Martorii mai spun că o primă ambulanţă a ajuns la faţa locului în aproximativ 7 minute, iar după alte 3 minute a mai ajuns un echipaj SMURD. Chinonso Ihelewere Henry (21 de ani) deţinea şi cetăţenia română. Evolua pe postul de atacant şi înscrisese 14 goluri în două sezoane pentru Delta, unde venise de la Farul Constanţa.

Petre Grigoraş a vrut să-l transfere pe Henry la Pandurii

Citeşte ce a spus antrenorul de la "U" Cluj, Cristi Dulca, despre Henry

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite