Cosmin Contra se teme de Neluţu Sabău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poli Timişoara joacă sâmbătă în deplasare la Tg. Mureş, unde pe bancă este Ioan Ovidiu Sabău, fost tehnician al alb-violeţilor în sezonul trecut. Neluţu Sabău ştie toate tainele lotului timişorean, însă Cosmin Contra are avantajul de a-l cunoaşte în amănunt pe antrenorul advers.

Bănăţenii au câştigat trei meciuri consecutive în Liga 1 şi încearcă să prelungească seria pozitivă. „Vom întâlni un adversar incomod sâmbătă, pentru că FCM Târgu Mureş este o echipă pregătită de fostul nostru antrenor, Ioan Ovidiu Sabău. Ne cunoaşte toţi jucătorii, în cel mai mic amănunt. Va pregăti foarte bine meciul. Va trebui să fim pregătiţi din punct de vedere fizic şi tactic. Trebuie să fim dispuşi la efort şi să ştim că, deşi am câştigat trei meciuri la rând, dacă nu vom învinge sâmbătă se va instala o stare de nesiguranţă şi nu cred că avem nevoie de un asemenea lucru. Mi-aş dori să continuăm seria bună pe care am început-o”, a declarat Cosmin Contra.

Tânărul antrenor al alb-violeţilor este de părere că mentalitatea jucătorilor săi va fi un factor important în stabilirea rezultatului. „Este mai important pentru mine rezultatul de la Târgu Mureş decât cel cu Rapid. Vreau să văd cum reacţionează echipa după trei victorii succesive. Am încercat să-i avertizăm că nu s-a realizat încă nimic. Aceste rezultate bune nu înseamnă nimic dacă nu vom continua cu aceeaşi mentalitate. Doar atunci vom avea o echipă competitivă, când vom avea un parcurs cât mai lung de rezultate bune în campionat”, a mai spus tehnicianul.

Jucători protejaţi

Cosmin Contra nu a ezitat să-i ia apărarea lui Ianis Zicu, jucător criticat după meciul Franţa – România 2-0. „Nu ştiu de ce ar fi criticat Zicu după acel meci, pentru că el s-a achitat foarte bine de sarcinile pe care le-a primit. Nu poate fi acuzat că nu a contat în ofensivă, pentru că acolo nu am contat ca echipă. Ianis ajunsese să evolueze fundaş stânga la un moment dat. El a jucat tot în banda stângă şi cu Rapid. Nu a avut mai puţine sarcini defensive ca la echipa naţională, însă a reuşit să marcheze de două ori pentru că echipa a fost concentrată şi pe atac”, a spus tânărul antrenor timişorean.

Un alt jucător protejat de Contra este Iulian Tameş. Mijlocaşul revine după o accidentare şi va fi menajat la meciul de la Tg. Mureş. „Tameş a revenit doar de două zile la antrenamente. Ne vom gândi dacă îl vom convoca, nu vrem să forţăm şi după aceea să se accidenteze din nou”, a explicat „Guriţă”.

Factorul moral

Echipa tehnică de la cârma echipei alb-violete speră că jucătorii vor înţelege că fiecare adversar trebuie tratat la fel. „Fiecare jucător de-al nostru a înţeles importanţa acestei partide. Este nevoie de continuitate. Domnul Sabău cunoaşte echipa, va studia lotul nostru şi munca pe care am depus-o. Jocul se va decide pe teren în funcţie de cât de receptivi vor fi jucătorii noştri şi cât de bine vor respecta sarcinile primite. Jucătorii trebuie să fie ţinuţi montaţi la importanţa partidei”, a spus Valentin Velcea, mâna dreaptă a lui Contra.

În lotul alb-violet va reveni Alexandru Bourceanu, suspendat în etapa trecută. Pantilimon şi Zicu au revenit deja de luni de la echipa naţională, în vreme ce Magera şi Nikolici au făcut ieri joncţiunea cu lotul, după acţiunile oficiale de la reprezentativele Cehiei, respectiv Muntenegru U21. Bănăţenii au plecat astăzi spre Ardeal, iar partida este programată sâmbătă, de la ora 15.00.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite