S-a terminat supremaţia provinciei?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dinamo şi Steaua se află în fruntea Ligii I, după cinci etape, fiecare având câte 13 puncte. În schimb, CFR Cluj şi Unirea Urziceni sunt la pământ, adunând cinci, respectiv trei puncte.

Sezonul 2006/2007 a fost ultimul în care o echipă din Bucureşti a câştigat campionatul. Atunci, Dinamo a terminat pe primul loc, fiind urmată de Steaua, CFR Cluj şi Rapid. Acum, după cinci etape, Dinamo şi Steaua se află pe primul loc, cu câte 13 puncte, Rapid se găseşte pe poziţia a şasea, cu opt puncte, în timp ce CFR Cluj şi Unirea Urziceni, campioanele din ultimele două sezoane sunt la pământ. Clujenii au strâns numai cinci puncte în cinci etape în timp ce ialomiţenii, cu numai trei puncte adunate, ocupă un loc retrogradabil. În aceste condiţii, Cristi Borcea a început să viseze frumos şi anunţă că Dinamo, Steaua şi Rapid se vor lupta la titlu. "Din prima etapă i-am spus lui Gigi Becali că noi doi ne vom bate la titlu. Mi-a părut rău că n-au făcut egal la Vaslui, la 2-0 am închis televizorul. Totuşi, sunt sigur că se vor încurca la meciul cu Poli Timişoara. Ei au un antrenor bun şi un lot bun şi sunt principalul adversar în lupta pentru titlu. Anul acesta titlul vine la Bucureşti. Mă bucură faptul că am început să câştigăm şi cu echipele mici", a spus Cristi Borcea. Pe aceiaşi lungime de undă a fost şi finanţatorul Stelei. „Dinamo, Steaua şi Rapid se bat la titlu! Nu cred că celelalte mai pot reveni. Totuşi este devreme să vorbim, însă am luat o opţiune. E mai bine să te baţi cu Dinamo, decît să te lupţi cu cinci echipe", a comentat Gigi Becali.

Dinu Gheorghe înseamnă la răbdare
În schimb, preşedintele Rapidului crede că este prea devreme pentru a se spune că echipele din Bucureşti domină Liga I. „Echipele din Bucureşti s-au reaşezat în această vară şi au încercat să fie mai echilibrate. La Dinamo, conducerea a fost preluată de Nicolae Badea, ceea ce a dus la un echilibru. La Steaua, Piţurcă a construit ceva solid. Ilie Dumitrescu profită de ceea ce a construit Piţurcă. Ilie a adus însă un nou suflu, Piţurcă fiind un antrenor mai aşezat. Este însă prematur să spunem că echipele din Bucureşti domină Liga 1" , a spus Dinu Gheorghe.

Mircea Lucescu a prezis că bucureştenele vor reveni la putere
În urmcă cu o lună, Mircea Lucescu, antrenorul lui Şahtior, a spus că Steaua, Dinamo şi Rapid se vor lupta pentru câştigarea campionatului. De ce? Pentru că s-au întărit cel mai mult. "Anul acesta ar trebui să fie o reacţie a Bucureştiului, cele trei echipe cred că se vor bate pentru titlu. Rapid s-a întărit mult în această vară, are în lot jucători care sunt prezenţi şi la echipa naţională. Dinamo va miza pe orgoliul jucătorilor, după perioada slabă prin care a trecut echipa", a spunea Lucescu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite