Trei rectori timişoreni uniţi prin sport de Student Sport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Student Sport
Student Sport

Într-un cadru solemn şi emoţionant oferit de intonarea imnului naţional de către tenorul Traian Miscu, invitaţii de onoare la deschiderea oficială a Campionatului Naţional Universitar de Fotbal organizat de Student Sport România s-au bucurat de ocazia de a le ura bun venit şi succes studenţilor din această etapă.

La eveniment au participat: prof.univ.dr. Marilen Pirtea – Rector al  Universităţii de Vest, prof.dr.ing. Viorel Şerban – Rector al Universităţii Politehnice, prof.dr. Paul Pîrsan – Rector al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, Flavius Nastor – Director al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Timiş, Maria Anca Corescu – Director al Casei de Cultură a Studenţilor, Florin Bătrânu – Ambasador Student Sport, Adrian Socaciu – Fondator Student Sport.

Cuvântul de deschidere a fost rostit de gazda evenimentului, prof.dr.ing. Marilen Pirtea. Neezitând să fie alături de studenţi, de sport şi de tineret, domnul Pirtea nu a putut decât să se bucure de ocazia de a fi împreună cu ceilalţi doi rectori timişoreni, dar mai ales pentru că acestă ocazie a fost dată de un cadru sportiv. “Prima acţiune care pune la aceeaşi masă trei rectori este una prin sport. Sportul este un element esenţial în viaţa fiecăruia. Vreau să felicit organizatorii, să vă felicit pe voi cei care aţi răspuns. Universitatea de Vest Timişoara va fi un permanent susţinător al sportului, tinereţii, energiei şi fairplay-ului.”

Adrian Socaciu, fondatorul şi nucleul echipei Student Sport le-a mărturisit tuturor celor prezenţi că iniţiativa i-a aparţinut. Student fiind, a simţit nevoia unei competiţii de acest fel şi a creat-o. Acum vorbeşte cu multa pasiune despre identitate, despre valori, despre o cultură frumoasă a sportului. Mai mult, îi invită pe tineri să ia initiativă, să creeze, să dezvolte pasiunile şi visurile pe care le au. Doar în acest fel România va deveni ţara pe care ne-o dorim. “Dacă nu noi, atunci cine? Dacă nu acum, atunci când? Înainte – împreună!”

Amintind de rivalitatea care există la nivel sportiv între universităţi, o rivalitate frumoasă care naşte şi prietenii, aşa cum este cazul domnilor Pirtea şi Șerban, cel din urmă a ţinut să amintească beneficiile şi valorile pe care le dobândim prin practicarea sportului într-un cadru organizat. Adresându-se tinerilor, le-a spus că “într-o lume în care ai atâtea posibilităţi, sportul este o soluţie, sportul e echipă, sportul îţi dă acum ceea ce viaţa îţi va oferi din plin mai târziu – şansa de a trăi o competiţie grea.”

Domnul Pîrsan, rectorul Universităţii de Știinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, a condus discursul spre partea socială şi de identitate. Viziunea  Student Sport este de a crea un sentiment de aparteneţă la grup, la universitate, la România. Paul Pârsan a îmbrăţişat acest concept şi le-a vorbit studenţilor şi celor prezenţi despre nevoia de a duce ţara mai departe, de a lăsa la o parte individualismul pentru un scop mai bun, comun. “Societatea noastră necesită eforturi deosebite pentru a ne coagula, iar acţiunea Student Sport este înscrisă în acest context larg.”

Unul din partenerii de nădejde ai Campionatului Naţional Universitar de Fotbal de la Timişoara este Casa de Cultură a Studenţilor. Deşi profilul CCS este mai mult cultural, proiectul a fost pe placul Ancăi Corescu, directorul acestei instituţii. Cu toată convingerea, ea a promis să susţină Student Sport “cel puţin o sută de ani de acum încolo.” Vizibil impresionat de amploarea competiţiei şi a publicului din sală, Flavius Nastor, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Timiş, şi-a oferit sprijinul la fenomenul care încearcă să convingă că „fără sport nu există sănătate.”

Dintre toţi invitaţii, cel care a fost pus cel mai mult în dificultate a fost Florin Bătrânu, fostă glorie a fotbalului românesc şi unul din ambasadorii Student Sport. El se va ocupa de coordonarea echipei Banatului ce va juca joi seara împotriva Generaţiei de Aur şi va trebui să se decidă din ce echipă va face parte. Mai mult, a încurajat echipele timişorene să aducă acasă trofeul de la Turneul Final din luna mai de la Iaşi.

Cei mai buni jucători de fotbal de la Universitatea de Vest Timişoara, Universitatea “Politehnică” din Timişoara, Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara, Universitatea din Oradea, Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad, Universitatea “Eftimie Murgu” din Reşiţa, Universitatea din Petroşani, Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” din Arad, Universitatea Europeană Drăgan din Lugoj şi Universitatea “Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu se vor întrece pentru un loc în Turneul Final marţi şi miercuri în sala Banu Sport, iar joi în Sala Sporturilor Olimpia. Intrarea este liberă.

Student Sport
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite