Vezi ce prime inedite aveau Dinu, Andone sau Răducioiu în vremea marilor derby-uri din anii '70 şi '80

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Făceau spectacol pe teren, umpleau stadioanele la meciurile directe, dar câştigau incomparabil mai puţin decât actualii jucători de la Steaua şi Dinamo.

Dacă acum jucătorii Stelei au promişi câte 15.000 de euro pentru un pachet de patru victorii în ultimele patru etape ale turului, incluzând şi meciul cu Dinamo, iar "câinii" sunt motivaţi cu plata salariilor restante de zeci de mii de euro, lucrurile nu stăteau la fel în deceniile de aur ale derby-ului, care au produs cele mai spectaculoase dueluri dintre cele două mari rivale.

Ce prime încasau dinamoviştii în derby de-a lungul timpului

Perioada 1950 - 1960: jucătorii câştigau doar salariu, 1.200 de lei pe lună, ceea ce însemna o remuneraţie mult mai mare faţă de majoritatea pentru că fotbaliştii dinamovişti erau încadraţi MAI.

După anii '60 s-au introdus primele de joc, dar pentru un singur meci, cel cu Steaua. Bonusul fiind un salariu, adică 1.200 de lei.

Anii '70 - prima pentru o victorie în faţa Stelei era o deplasare externă. Se organiza un meci amical în ţări ca Turcia, Italia şi Germania, jucătorii aveau o diurnă de doi dolari pe zi, dar câştigau din „trocuri" pentru că aduceau în ţară cafea, ţigări „de firmă" sau alte produse greu accesibile în ţară.

Anii '80 - prima de joc era 700 de lei, dar contra Stelei se oferea 1.500 de lei. Atunci salariul mediu era în jur de 2.500 de lei.

Perioada 1990 - 2000. După Revoluţie s-a introdus bonusul în valută şi pentru un meci cu rivalii din Ghencea se câştigau de la 200 de dolari americani, în anii '90, până la 400 de dolari în perioada apropiată anilor 2000. Bonusurile se dublau dacă victoria era pe terenul din Ghencea.

2010 - primele au ajuns la ordinul miilor de euro, un titular primea şi câte 3.000 de euro pentru o victorie în faţa rivalilor. Sumele erau anunţate de acţionari înaintea partidei, chiar în vestiar, şi apoi erau împărţite în funcţie de aportul fiecăruia la succes.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite