CV de campion. Nume: Rusescu. Profesie: golgheter. Hobby: îmblânzitor de câini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacantul Stelei, aflat la al treilea meci la rând în care marchează împotriva lui Dinamo, a reuşit acum o „dublă" şi a întors partida după ce Alexe deschisese scorul în prima repriză. Roş-albaştrii au dominat clar după pauză, dar oaspeţii au avut cel puţin un penalty neacordat

Bonetti a pregătit parcă meciul cu Pandurii pentru Steaua. Dragoş Grigore a fost urcat la mijloc cu echipa lui Grigoraş şi acolo a rămas şi aseară. Încă un zid „made in Italia" în faţa „viteziştilor" lui Reghecampf, care ameninţau înainte de meci că se vor mulţumi doar cu o victorie la scor.

4-3-3 al lui Bonetti e de fapt 4-1-4-1

4-3-3-ul lui Bonetti e însă de fapt un 4-1-4-1, pentru că extremele Alvarez şi Matei stau mai mult în jumătatea proprie, nu cumva ca Latovlevici şi Georgievski să ajungă cumva să centreze. Dinamoviştii stau încordaţi şi înfipţi în gazon cu ochii pe minge, vâzând în fiecare pasă a steliştilor un viitor contraatac.

Două schimbări după 17 minute

După doar 17 minute, Bonetti cedează nervos. Alvarez şi Pulhac nu mai pot continua şi Dinamo face deja două schimbări. Echipa se rearanjează greoi şi încep să apară ocaziile pentru Steaua. Chipciu centrează de câteva ori de pe dreapta, dar Nikolic ajunge mereu cu un pas mai târziu. Latovlevici joacă mai mult în terenul lui Dinamo, iar după o minge a sa, Rusescu îl întinde prima oară pe Bălgrădean.

Alexe a lovit pentru 1-0

Portarul „câinilor" mai scoate apoi şi lovitura liberă a lui „Lato", şi şutul lui Rusescu. Însă tocmai când terenul începe să se încline spre poarta lui Dinamo, „câinii" aruncă o minge în faţă, în „pantă", spre Alexe. Sprint printre Chiricheş şi Szukala, Tătăruşanu ezită să se arunce şi poate doar să-l fugărească puţin prin careu pe dinamovistul care înscrie cu clasă din unghi. E 1-0 pentru Dinamo şi pe stelişti îi ia ameţeala.

Reghe schimbă după pauză

Imediat după pauză, schimbare. De la lojă, de pe bancă, nu mai contează. Mihai Costea în locul lui Nikolic şi Steaua se pune iar pe atac. Mingea stă numai în jumătatea lui Dinamo, dar jocul tot nu se leagă. Reghe mai aruncă o carte pe masă. Adi Popa îl schimbă pe Georgievski, iar Chipciu trece fundaş dreapta. Şi mai mulţi la atac.

Rusescu egalează de la 11 m

„Jucătorii cel mai bine pregătiţi fizic" din România ar alerga, dar n-au unde. Bonetti a închis toate culoarele şi imensa „Arena Naţională" s-a comprimat şi e acum „Ştefan cel Mare", unde parcă totul ţine cu Dinamo. Nu însă şi arbitrul belgian, care, după câteva plonjoane ale steliştilor în careul lui Bălgrădean, acordă penalty la un brânci al lui Cătălin Munteanu. Bate Rusescu, nu Tănase sau Chipciu, aşa că se face 1-1.

Steaua, dominare fără ocazii

E egalitate acum, dar pe teren pare că nu s-a schimbat nimic. E bine şi aşa, pare să spună Bonetti, aşa că tot Steaua e în ofensivă, dar mingea urcă spre careul lui Dinamo împinsă mai mult de entuziasmul tribunei şi al golului egalizator. Coerenţa lipseşte, aşa că se joacă din ce în mai mult pe contre. Iar lui Dinamo îi convine.

Penalty neacordat pentru Dinamo

Ţucudean şi Matei scapă în careul lui Tătăruşanu, Chipciu îi dărâmă pe amândoi, dar arbitrul belgian nu vede nici acum penalty pentru „câini", după ce banca dinamoviştilor mai ceruse o lovitură de pedeapsă şi în prima repriză. Jocul trece repede în cealaltă jumătate şi cazemata lui Bonetti cade.

Rusescu şi Szukala fac 3-1 în patru minute

Rusescu scapă din nou de marcaj şi de data asta se face 2-1, cu şapte minute înainte de final. Bălgrădean scoate mingea din plasă, dar repetă gestul peste doar patru minute, uriaşul Szukala, cel mai înalt jucător de câmp, înscriind cu capul pentru a treia victorie consecutivă a Stelei cu Dinamo, una care o duce la 13 puncte de rivala dintotdeauna şi cu un pas mai aproape de titlul după care aleargă de şase ani.

5
Goluri a înscris Rusescu în ultimele trei meciuri cu Dinamo, toate câştigate de Steaua


Steaua - Dinamo 3-1

Steaua: Tătăruşanu - Georgievski (Ad. Popa 55), Chiricheş, Szukala, Latovlevici - Pintilii (Prepeliţă 82), Bourceanu - Chipciu, Rusescu, Tănase - Nikolic (M. Costea 46). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

Dinamo: Bălgrădean - Nica, Luchin, Koulibaly, Pulhac (L. Rus 17) - D. Grigore - Alvarez (Curtean 14), Boubacar, C. Munteanu, C. Matei - Alexe (Ţucudean 71). Antrenor: Dario Bonetti.

Goluri: Rusescu 63 (pen.), 83, Szukala 87 / Alexe 38

Arbitru: Alexandre Boucaut (Belgia)

Stadion „Arena Naţională": 51.000

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite