Cine-i mai poate opri? Steaua e pe primul loc şi în Europa!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steaua - Copenhaga 1-0
Steaua - Copenhaga 1-0

Roş-albaştrii calcă totul în picioare! După victoriile din campionat cu Rapid şi Petrolul, echipa lui Reghecampf a câştigat şi în faţa celor de la Copenhaga şi conduce grupa din Liga Europa!

Meciul cu Copenhaga a început practic imediat după victoria de la Petrolul. Steaua, echipa „Big Brother" a României, şi-a ţinut la curent fanii zi de zi în direct la televizor cu variaţia echipei de start pentru meciul cu danezii. Până la urmă, varianta anunţată miercuri seara de Gigi Becali s-a regăsit şi ieri pe teren. Cu Georgievski, Latovlevici, Rusescu şi Chipciu pe bancă, Matei, Pârvulescu, Rocha şi Prepeliţă titulari, ultimul mijlocaş ofensiv în spatele lui Rocha, post pe care probabil nu mai jucase niciodată.

Martinovic, exclus din lot

Roş-albaştrii au luat acelaşi start efervescent din ultimele meciuri, având şi 45.000 de spectatori în spate, departe însă de recordul de asistenţă pe care voia să-l doboare Mihai Stoica. Bourceanu a bătut corner după corner, dar în careu n-a mai venit Martinovic, fundaşul - golgheter al Stelei din ultimii doi ani. Sârbul a fost dat afară din lot chiar ieri, după ce a refuzat să joace fundaş dreapta, postul pe care fusese forţat să se reprofileze din stoper.

Doar şutul lui Tănase până la pauză

Doar entuziasmul i-a adus însă pe roş-albaştri aproape de poarta danezilor în prima repriză. Jocul s-a legat greu, pentru că Prepeliţă a gravitat fără niciun rezultat între mijlocaşii centrali şi invizibilul Rocha. Reghe l-a mutat apoi pe dreapta, Tănase a trecut în centru, dar ocaziile au întârziat să apară. Până la pauză am văzut doar un şut pe centrul porţii al lui Tănase, câteva curse ale lui Adi Popa, o serie de cornere pe finalul reprizei şi cam atât. Puţin, dar e drept că nici oaspeţii n-au ajuns deloc prin preajma lui Tătăruşanu.

„Odhniţii" pentru CFR au intrat în repriza a doua

La pauză, Reghe a considerat că Nikolic şi Chipciu s-au odihnit destul pentru meciul cu CFR şi i-a schimbat pe Rocha şi Prepeliţă. Echipa s-a mai închegat, iar pasele au căpătat coerenţă în atac, acolo unde fundaşii danezilor au început să transpire puţin în duelurile cu Nikolic. Oaspeţii au încercat să lovească pe contre, Jorgensen şi Cornelius dându-i primele emoţii lui Tătăruşanu, dar după schimbarea forţată a lui Matei cu Rusescu, atunci când Chipciu a trebuit să treacă fundaş dreapta, Steaua a presat şi mai mult.

Gol ca la pinball

Iar golul a venit, norocos într-adevăr, dar ca un premiu parcă pentru echipa care s-a gândit la victorie. Tănase a şutat de pe dreapta cu stângul, mingea l-a lovit pe Nikolic, după care, ca la pinball, a ricoşat într-un fundaş de la Copenhaga şi de acolo în poartă. Danezii s-au trezit după gol, dar a fost prea târziu. Steaua a câştigat şi, cu patru puncte după două meciuri, sunt lideri şi în Europa, nu numai în Liga I.

Steaua - Copenhaga 1-0
Steaua: Tătăruşanu - G. Matei (Rusescu 64), Gardoş, Chiricheş, Pârvulescu - Bourceanu, Pintilii - Ad. Popa, Prepeliţă (Chipciu 46), Cr. Tănase - Rocha (Nikolic 46). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
Copenhaga: Wiland - Jacobsen, Stadsgaard, Sigurdsson, Bengtsson (Santin 86)- Gislason (Vingaard 73), Kristensen, Claudemir, Delaney - Cornelius, Jorgensen. Antrenor: Ariel Jacobs.
Gol: Sigurdsson 82 (aut.)
Stadion "Arena Naţională"
Arbitru: Antonio Damatoi (Italia)

Grupa E

Steaua - Copenhaga 1-0
Sigurdsson 82 (aut.)
Molde - Stuttgart 2-0
Berget 58, Chima 88

Clasament
1. Steaua 2 1 1 0 3-2 4p
2. Molde 2 1 0 1 3-2 3p
3. Copenhaga 2 1 0 1 2-2 3p
4. Stuttgart 2 0 1 1 2-4 1p

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite