Răchită: "Câştig 10.000 de euro pe lună, nu sunt şantajabil"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Managerul general al grupăriii Petrolul Ploieşti, Valeriu Răchită, şi-a făcut public salariul de 10.000 de euro pe lună, despre care afirmă că este decent şi că îl fereşte de tentaţii.

"Am un salariu decent, care mă fereşte de tentaţii şi nu sunt şantajabil. La Petrolul câştig 10.000 euro pe lună, care reperezintă venitul declarat real. Sunt bani albi, pe care cred că îi merit. Am avut ofertă de 20.000 de euro de la un club din prima ligă, dar am refuzat. În Divizia B câştigam 5.000 de euro lunar, după ce am promovat salariul mi s-a dublat. Contractul de asociere între Petrolul şi Primărie are mai multe clauze, între care şi cea conform căreia cheltuielile salariale ale jucătorilor şi staff-ului primei echipe şi celei secunde să fie suportate de la bugetul local. Ca manager general am adus peste 400.000 de euro clubului din sponsorizări. Nu mi-am însuşit acei bani, pentru că există cheltuieli pe care nu le putem deconta către Primărie şi le plătim din sponsorizări. Oricum, am avut multe controale, Curtea de Conturi verifică lunar actele pe care le trimitem", a declarat Răchită.

Oficialul grupării ploieştene speră ca din iarna acestui an să aducă un milionar ca acţionar al clubului. "Protocolul cu autorităţile va fi modificat în această iarnă. Primăria va rămâne acţionar minoritar al clubului, iar noi vom încerca să aducem oameni cu bani lângă achipă. Am discutat cu actualii acţionari Liviu Luca şi Florin Bercea şi am obţinut acceptul de a face un act adiţional care să cuprindă ieşirea lor din acţionariat şi, implicit, intrarea altor persoane. Sper să aducem lângă echipă un milionar adevărat", a mai spus Răchită.

În ceea ce priveşte situaţia mijlocaşului Nicolae Mitea, Răchită a fost tranşant: "Nu mai ştiu nimic de el. De vreo 5 zile vorbeşte cu doctorul echipei la telefon şi îi spune cum se simte. El este singurul jucător din lot care are probleme musculare, lucru care spune multe. Pentru mine este un subiect închis, nu-l mai aştept. A semnat cu noi pentru un an, dar are clauza de jocuri pentru a-şi încasa contractul. Mitea a primit 10.000 de euro că avans din salariu, dar în iarnă vom discuta rezilierea. Îi voi propune să ne despărţim amiabil, dacă nu, restul contractului va juca la satelitul din judeţ".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite