"E un handicapat! Fugea pe teren de parcă fusese prins la furat de prune!" Vezi ce decizie-bombă a luat FRF după aceste declaraţii incendiare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Porumboiu
Adrian Porumboiu

Şefii fotbalului românesc s-au reunit de urgenţă astăzi şi au analizat declaraţiile virulente ale lui Adrian Porumboiu. Hotărârea lor poate schimba soarta campionatului!

UPDATE FRF confirmă "Adevărul". Întrunit azi, Comitetul de urgenţă al FRF (alcătuit din Mircea Sandu, Dumitru Dragomir şi Octavian Goga)a anunţat într-un comunicat oficial că a aprobat solicitarea Vasluiului de a renunţa la arbitri străini la jocurile cu Rapid, CFR Cluj şi Dinamo. De asemenea, FRF a solicitat cluburilor Steaua şi Rapid, celelalte grupări care mai ceruseră să fie arbitrate de străini, să precizeze până joi dacă îşi menţin această opţiune.

Scandalurile de arbitraj din finalul sezonului trecut au reaprins idea aducerii fluieraşilor străini printre patronii din Liga I, ca o soluţie la lipsa de încredere în cei autohtoni.

Crăciunescu s-a opus arbitrilor străini

Până la urmă, această variantă a fost impusă de conducătorii de cluburi Comisiei de Arbitri, în ciuda preşedintelui de atunci, Ion Crăciunescu.

Fiecare club a avut voie să ceară arbitri străini la 6 meciuri de acasă

Astfel, fiecare grupare a avut voie, la începutul acestui sezon, să înainteze o listă de şase meciuri, toate pe teren propriu, la care să fie arbitrată de „fluieraşi" de afară. Singura echipă care a optat pentru numărul maxim, şase, a fost Steaua.

Boucaut a făcut praf Steaua - Dinamo

Ideea de bază a importului de arbitri era, pe lângă evitarea scandalurilor de după meciuri, creşterea nivelului de arbitraj prin prezenţa unor nume valoroase care să aducă un plus de calitate. Numai că lucrurile n-au stat tocmai aşa. Arbitrii veniţi în Liga I în această toamnă au fost din ce în ce mai slabi, iar totul a culminat cu belgianul Alexandre Boucaut, care a făcut praf meciul Steaua - Dinamo (3-1), judecând toate fazele importante în favoarea roş-albaştrilor.

Dinamoviştii, revoltaţi

Pe lângă revolta justificată a dinamoviştilor, prestaţia centralului belgian a născut şi protestul a două dintre cele mai mari nume din istoria arbitrajului românesc. „Adevărul" a vorbit cu Ion Crăciunescu şi Adrian Porumboiu pentru a analiza prestaţia lui Boucaut şi a explica de ce a fost adus acest central să conducă derby-ul fobalului nostru.

Vasluiul vrea arbitrii români cu Dinamo

Actualul patron al lui FC Vaslui, Adrian Porumboiu, fost arbitru FIFA, a fost extrem de dur. "N-am văzut niciodată asemenea inconstanţă în decizii. Cum să trimiţi la acest meci un arbitru care e de un an pe lista FIFA şi are experienţă 0? A dat totul într-o singură direcţie", a fost analiza lui Porumboiu, care a afirmat că nu mai vrea străini.

Nu mai vrea străini cu Dinamo

"FC Vaslui era unul dintre cluburile care a cerut arbitrii străini, dar vă anunţ oficial că ne-am retras de pe listă. Azi, (nr. ieri), am făcut cerere la Federaţie ca la jocul cu Dinamo să ne trimită români. Când am cerut străini ne aşteptam la arbitrii de top, de la care să înveţe ceva ai noştri, nu la panarame. Decât arbitrii ca ăsta, mai bine lipsă. Măcar pe ăştia îi înjuri, te descarci, înţeleg ce spui şi asta e. Străinii, în schimb, te nenorocesc, se urcă în avion şi îţi fac cu mâna", a dezvăluit patronul Vasluiului.

Şi alţi patroni vor să renunţe la arbitri străini

Sursele "Adevărul" spun că, îngroziţi de arbitrajul belgianului, şi alţi conducători din Liga I vor să ceară la FRF să nu se mai aducă brigăzi din străinătate şi să se mizeze în acest campionat numai pe români, "trupa lui Boucaut" urmând să fie ultima care oficieze în acest sezon.

Crăciunescu: "Suntem ruşinea Europei"

Nici fostul şef al CCA, Ion Crăciunescu, n-a mai fost mai blând: "În materie de arbitraj suntem ruşinea Europei. M-au sunat şefii arbitrilor din ţările vestice şi mi-au spus că ei nu înţeleg de ce le cerem arbitri. O brigadă din România costă 3.000 de euro, iar una din străinătate 15.000. Sandu şi Dragomir să plece din funcţii. Ei au acceptat arbitri străini pentru că le sunt datori unor patroni şi nu vor scandal. Vor să moară în scaunele pe care stau acum".

Procedura este falimentară
Cluburile din România încep să se plângă de valoarea arbitrilor străini veniţi la derby-uri, dar procedura prin care aceştia sunt solicitaţi nici nu permite aducerea altora mai buni. Practic, înainte de un meci, FRF trimite unei Federaţii o cerere că vrea o brigadă din acea ţară, iar Federaţia respectivă trimite pe cine vrea, fără să fie vreun criteriu sau condiţie. Logic, arbitrii trimişi sunt cei dispensabili, şi nu vârfurile.

Declaraţii despre Boucaut

Mai bine FRF aducea un şomer din Spania, decât pe belgianul ăsta. Putea să arbitreze aşa şi prin telefon. Au venit arbitrii second hand, dar de cinci ori mai scumpi.
Ion Crăciunescu
Fost şef al CCA

Belgianul ăsta e o panaramă. Un handicapat. Fugea pe teren de parcă fusese prins la furat de prune. Eu cred că e dezechilibrat mintal. Omul era păstor.
Adrian Porumboiu
Patron FC Vaslui

A arbitrat de maxim nota 4. A arătat ca Radu Petrescu în cele mai penibile momente ale lui
Dan Lăzărescu
Fost vicepreşedinte CCA

Dacă e bine că s-au adus arbitri străini? Da. Pentru Steaua. Ei au primit un penalty uşor, iar noi am avut două evidente şi nu s-a dat nimic.
Marius Alexe
Atacant Dinamo

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite