Percheziţii la "U" Cluj şi la Petrolul! Walter, acuzat de un prejudiciu de 11 milioane de euro la transferurile din vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florian Walter. Foto fcpetrolul.ro
Florian Walter. Foto fcpetrolul.ro

Procurorii anchetează modul în care s-au transferat 15 jucători în vară de la "U" Cluj la Petrolul, odată cu plecarea patronului Florian Walter.

UPDATE 18.53  Finanţatorul Petrolul Ploieşti, Florian Walter, acuză autorităţile locale din Cluj-Napoca pentru ancheta declanşată de procurorii DIICOT privind transferul a 15 fotbalişti de la Universitatea la clubul prahovean, omul de afaceri susţinând că acestea doresc desfiinţarea clubului ardelean. Citeşte aici mai multe detalii.

UPDATE
Comunicat DIICOT: "Suspiciuni la realitatea contractelor de transfer"

"Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Cluj au dispus începerea urmăririi penale „in rem", sub aspectul săvîrşirii infracţiunilor de iniţiere/constituire a unui grup infracţional organizat şi delapidare cu consecinţe deosebit de grave.

În perioada mai - septembrie 2012, persoane din cadrul SC Fotbal Club Universitatea Cluj SA au acţionat în scopul obţinerii unor beneficii financiare substanţiale prin transferarea, cu titlu gratuit, a unui număr de 15 jucători de fotbal către SC Fotbal Club Petrolul SA.

Finanţatorul U Cluj despre acţiunea DIICOT: E o făcătură. Nu se poate să evaluezi nişte jucători la o asemenea sumă

Transferul cu titlu gratuit a unor jucători cotaţi pe piaţă cu o valoare ridicată, estimata la aproximativ 11.000.000 Euro şi care au generat cheltuieli încă de la momentul achiziţiei, în contextul unei situaţii financiare deficitare a clubului, este de natură să genereze suspiciuni cu privire la realitatea contractelor de transfer încheiate".

Realitatea TV anunţă că procurorii DIICOT au făcut azi percheziţii la sediile cluburilor "U" Cluj şi Petrolul, anchetând cum s-au făcut transferurile de jucători din vară între cele două cluburi. În momentul în care fostul finanţator al "şepcilor roşii", Florian Walter, a preluat în vară Petrolul, a adus cu el la formaţia ploieşteană 15 fotbalişti, printre care şi vedetele Adrian Cristea sau Gicu Grozav.

În schimbul acestor jucători nu s-a plătit niciun ban în acte, iar procurorii susţin că statul a fost păgubit în aceste fel prin neplata taxelor aferente. Sunt căutate documente din care pot rezulta infracţiuni de delapidare, evaziune fiscală şi constituire a unui grup de criminalitate organizată. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Cluj a obţinut autorizaţie de percheziţie de la instanţa clujeană şi a început urmărirea penală pentru constituire de grup infracţional organizat şi delapidare cu consecinţe deosebit de grave.

Interesant este că vineri, cele două echipe se vor întâlni în meci direct în etapa a 16-a a Ligii 1, pe terenul Petrolului.

Cei 15 fotbalişti care au trecut în vară de la "U" Cluj la Petrolul sunt următorii: Mircea Bornescu, George Galamaz, Ionuţ Neag, Constantin Grecu, Sebastian Achim, Gaston Mendy, Adrian Cristea, Ovidiu Hoban, Marian Cristescu, Sebastian Cojocnean, Laurenţiu Marinescu, Gheorghe Grozav, Vlad Morar, Tony Nwakaeme şi Lukasz Szukala.

Rămâneţi pe www.adevarul.ro pentru noutăţi în acest caz!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite