Oamenii de afaceri Daniel şi Alexandru Capră vor deveni acţionari ai clubului Petrolul Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Răchită, antrenorul Petrolului
Valeriu Răchită, antrenorul Petrolului

Oamenii de afaceri Daniel şi Alexandru Capră vor deveni acţionari ai clubului Petrolul Ploieşti dacă vor prezenta în termen de zece zile două garanţii bancare în valoare totală de 800.000 de euro.

Consiliul Local Ploieşti a aprobat, luni, cu 19 voturi pentru şi 5 abţineri, asocierea cu cei doi oameni de afaceri şi firma deţinută de aceştia, SC JIF SRL. Conform hotărârii, Daniel Capră, Alexandru Daniel Capră şi SC JIF SRL vor prelua acţiunile SC FC Petrolul SA deţinute până acum de Federaţia Sindicatelor Libere şi Independente Petrom, Liviu Luca, Florin Bercea şi Eduard Alexandru.

Noii acţionari sunt obligaţi să prezinte prima garanţie bancară, în valoare de 200.000 de euro, până miercuri, aceşti bani urmând a fi folosiţi pentru transferuri. Cealaltă garanţie bancară, de 600.000 de euro, trebuie prezentată în termen de 10 zile, ea urmând să fie folosită în cazul eventualelor obligaţii de plată ale clubului ce ar putea fi stabilite în urma finalizării controlului ANAF.

Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, s-a arătat mulţumit de votul din Consilului Local, care a decis schimbarea acţionarilor clubului. Protocolul dintre FSLI Petrom, Liviu Luca, Florin Bercea, Eduard Alexandru şi autorităţile locale fusese semnat în 2009 şi prelungit, ulterior, în 2010. Acest act între părţi urma să îşi încheie valabilitatea la 5 septembrie 2012.

"Pentru a face performanţă este nevoie de finanţare şi nu poţi să asiguri o bună finanţare din bani publici. Avem un investitor, o să ne lămurim care este bonitatea sa. Intenţionăm să contribuim cu bani publici din ce în ce mai puţin pentru această activitate. Susţinem fotbalul în continuare, avem o bază sportivă pe care o punem la dispoziţie, dar nu putem suporta sumele mari care sunt necesare unei echipe performante. Acestea trebuie să fie alocate de cei care vor să aibă o echipă. Riscuri există în orice activitate, tocmai de aceea voi fi foarte atent la bonitatea firmei, care trebuie să îndeplinească o condiţie financiară de bază: să prezinte, în zece zile, o scrisoare de garanţie bancară pentru suma minimă de 800.000 Euro, din care 200.000 Euro, până miercuri", a explicat primarul Andrei Volosevici.

Managerul Valeriu Răchită a declarat că, la vară, noilor acţionari li va alătura un "potent om de afaceri" al cărui nume nu a dorit să îl dezvăluie. "Am căutat acest investitor de mult timp. Aceştia împreună cu un potent om de afaceri care va veni din vară vor crea o echipă competitivă, care se va bate la primele locuri. Dacă nu se decidea schimbarea acţionarilor riscam să pierdem banii pentru transferuri şi să rămânem cu vechiul lot, termenul limită în care putem legitima noii jucători fiind 22 februarie", a afirmat Răchită.

În sala de şedinţe a Consiliului Local Ploieşti unde s-a decis aprobarea asocierii cu oamenii de afaceri Daniel şi Alexandru Capră au fost prezenţi peste 200 de suporteri petrolişti. La comunicarea votului aceştia au scandat lozinci pro Petrolul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite