Vaslui - Inter, Dinamo - Metalist Harkov şi Steaua - Ekranas în Europa League, Basel - CFR Cluj în Liga Campionilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasluienii au fost cei mai ghinionişti! Echipa lui Porumboiu va întâlni cel mai puternic adversar posibil în drumul spre grupele Europa League, formaţia lui Cristi Chivu, Inter Milano! Steaua a fost, ca de obicei, norocoasă, urmând a juca împotriva celui mai slab oponent din urnă, campioana Lituaniei. Dinamo va avea un meci tare cu Metalist, sfertfinalistă anul trecut în Europa League.

UPDATE 14.45 Vaslui - Inter Milano (Italia), Metalist Harkov (Ucraina) - Dinamo şi Steaua - Ekranas (Lituania) sunt meciurile din playoff-ul Europa League.

UPDATE 13.10 FC Basel - CFR Cluj în playoff-ul Ligii Campionilor! Campionii noştri vor juca primul meci în deplasare. Cele două echipe s-au mai întâlnit şi acum doi ani, în grupele Ligii, când CFR a câştigat la Cluj cu 2-0, prin golurile marcate de Rada şi Traore. Echipa antrenată de Sorin Cîrţu a pierdut apoi în deplasare cu 1-0, ratând locul trei şi calificarea în primăvara europeană. A fost celebrul meci la care "Sorinaccio" a spart banca de rezerve a elveţienilor, gest pentru care a fost demis apoi de conducerea clujenilor. Basel, campioana Elveţiei, a mai întâlnit o echipă românească şi în sezonul trecut. Basel, care l-a pierdut în această vară pe cel mai important jucător, Shaquiri, plecat la Bayern, a învins de două ori Oţelul lui Dorinel Munteanu în grupele Ligii de anul trecut (2-1 şi 3-2). Elveţienii au reuşit chiar o calificare susprinzătoare în optimile Ligii, după ce au învins în ultimul meci din grupă Manchester United, trimiţând celebra formaţie a lui Ferguson în Europa League.

Programul meciurilor din playoff-ul Ligii Campionilor

Helsingborgs IF (Suedia) - Celtic Glasgow (Scoţia)
BATE Borisov (Belarus) - Hapoel Kiryat Shmona FC (Israel)
AEL Limassol FC (Cipru) - RSC Anderlecht (Belgia)
Dinamo Zagreb (Croaţia) - NK Maribor (Slovenia)
Sporting Braga (Portugalia) - Udinese (Italia)
Spartak Moscova (Rusia) - Fenerbahce (Turcia)
Malaga CF (Spania) - Panathinaikos FC (Grecia
Borussia Mönchengladbach (Germania) - Dinamo Kiev (Ucraina)
OSC Lille (Franţa) - FC Copenhaga (Danemarca).
Meciurile tur sunt programate la 21 şi 22 august, iar cele retur la 28 şi 29 august.

UPDATE 11.35 UEFA a anunţat că Vaslui nu mai e cap de serie! Moldovenii aveau nevoie ca două echipe cu coeficient mai bun angajate în turul 3 preliminar din Europa League să fie eliminate pentru ca ei să fie capi de serie. Lech Poznan a pierdut dubla manşă cu AIK Stockholm, iar Anorthosis Famagusta era condusă cu 3-0 în minutul 84 de georgienii de la Dila Gori (în tur 1-0), când meciul a fost oprit din cauza problemelor declanşate de fanii ciprioţi. Toate site-urile de specialitate au considerat că Anorthosis este eliminată şi au plasat, astfel, pe FC Vaslui, ca ultima echipă în urna capilor de serie. Surpriză, însă, astăzi! UEFA a anunţat că, până la soluţionarea cazului de la Famagusta, care, mai mult ca sigur se va finaliza, totuşi, cu eliminarea ciprioţilor, învingătoarea din această întâlnire să rămână în urna capilor de serie, chiar dacă georgienii de la Dila Gori au un coeficient mai mic decât cel al Vasluiului! Astfel, echipa lui Porumboiu a rămas în urna a doua şi, la repartizarea de azi, a primit cinci adversari posibili, printre care şi Inter Milano!

Din cele cinci echipe româneşti care au luat startul în acest sezon european, au mai rămas în competiţie patru. Rapid e singura ieşită din cursă, după ce a fost elimninată de Heerenveen în turul 3 preliminar din Europa League. Vaslui, învinsă în aceeaşi fază din Liga Campionilor, de Fenerbahce, va continua în Europa League.
CFR la ora 13.00, Steaua, Vaslui şi Dinamo - la ora 14.30
Astăzi sunt programate ambele trageri la sorţi, pentru playoff-urile din Liga Campionilor şi Europa League, ultimul tur înainte de faza grupelor.
Prima formaţie care îşi va cunoaşte adversarul e CFR Cluj, care s-a calificat în playoff-ul Ligii după ce a eliminat campioana Cehiei, Slovan Liberec. Tragerea la sorţi va avea loc la ora 13.00 şi va putea fi urmărită live, pe www.adevarul.ro. Ardelenii, care nu sunt cap de serie, au cinci adversari posibili în tentativa lor de a intra pentru a treia oară în grupele Champions League.


Adversari pentru CFR Cluj
FC Basel (Elveţia)
Anderlecht (Belgia)
Celtic Glasgow (Scoţia)
BATE Borişov (Belarus)
Dinamo Zagreb (Croaţia)


De la ora 14.30, vor începe emoţiile şi pentru celelalte trei echipe româneşti. Steaua va fi cap de serie în playoff-ul Europa League, în timp ce Vaslui şi Dinamo vor fi repartizate în urna a doua.

Adversari pentru Steaua
FK Zeta (Muntenegru)
Dinamo Moscova (Rusia)
Slovan Liberec (Cehia)
FC Lucerna (Elveţia)
FK Ekranas (Lituania)
Rapid Viena (Austria

Adversari pentru Vaslui
AZ Alkmaar (Olanda)
Inter Milano (Italia)
APOEL (Cipru)
Partizan Belgrad (Serbia)
Newcastle (Anglia)

Adversari pentru Dinamo
Marseille (Franţa)
Metalist Harkov (Ucraina)
Trabzonspor (Turcia)
Hannover (Germania)
Young Boys (Elveţia)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite