Bonetti vrea ca Dinamo să producă o surpriză în Liga Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul formaţiei Dinamo, Dario Bonetti, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă că echipa sa are puterea de a provoca o surpriză în play-off-ul Ligii Europa, cu Metalist Harkov, aşa cum CFR Cluj a reuşit să învingă FC Basel în deplasare în preliminariile Ligii Campionilor.

"Suntem gata să înfruntăm o echipă importantă, am lucrat bine. Suntem conştienţi de importanţa partidei, atât pentru fani cât şi pentru club. Vor fi două partide de un înalt nivel în care jucătorii vor încerca să dea totul pe teren. Dacă fotbaliştii mei vor da maximum din ceea ce pot ne putem ridica la nivelul adversarului. Cunoaştem valoarea lor dar am încredere în jucătorii mei. De ce să nu putem realiza şi noi un miracol, după ce l-am văzut pe cel de aseară. Credeaţi că CFR Cluj putea să învingă Basel acasă? Au făcut o partidă mare şi dacă vom face şi noi putem reuşi. Chiar dacă jucătorii mei nu au salarii de milioane de euro aşa cum au adversarii noştri, eu am încredere în ei. Voi încerca să folosesc nu neapărat jucătorii cu experienţă în competiţiile europene ci mai degrabă pe cei cu viteză şi tehnică, ne vom gândi la interesul echipei", a declarat Bonetti.

Campioana României, CFR Cluj, a învins, marţi, în deplasare, cu scorul de 2-1 (0-1), formaţia elveţiană FC Basel, într-un meci contând pentru prima manşă a play-off-ului Ligii Campionilor. Pentru FC Basel a marcat Marco Streller, în minutul 44, iar pentru CFR Cluj a înscris Sougou '66 şi '71.

Tehnicianul italian se va baza şi pe sfaturile lui Mircea Lucescu, antrenorul echipei Şahtior Doneţk, cunoscând adversarii dinamoviştilor din campionatul Ucrainei: "Am studiat adversarul sub toate aspectele, aşa cum cred că trebuie să fac înainte de a discuta cu domnul Lucescu, pentru a înţelege mai bine ceea ce îmi va spune despre Metalist Harkov".

Dario Bonetti are un obiectiv măreţ pentru Liga Europa, câştigarea trofeului, dar pentru asta trebuie să califice echipa în grupele competiţiei. "Cu cât mai mulţi spectatori vor fi la meci, cu atât mai bine. Ei ne vor ajuta din punct de vedere moral. Azi urmează să avem o întâlnire cu acţionarii în ceea ce priveşte prima pentru acest obiectiv, eu pot anunţa că bonusul meu în cazul calificării îl voi împărţi jucătorilor. Obiectivul meu în Liga Europa este să câştig trofeul şi pentru a putea să mă gândesc la asta trebuie să ne calificăm în grupe. Eu cred că jucătorii trebuie să se gândească la performanţa maximă. Totul este posibil în fotbal pentru pentru asta trebuie să munceşti cât mai mult. A vrea devine putere, dar contează foarte mult şi cât îţi doreşti. Am demonstrat că avem calitate în nenumărate rânduri, important acum este cât de determinaţi vor fi jucătorii mei. Avem ceva probleme de lot dar în acelaşi timp avem şi soluţii pentru a le remedia", a mai spus Bonetti.

Căpitanul formaţiei Dinamo, Cătălin Munteanu, speră ca echipa sa să nu primească gol în partida de joi seară, să speculeze avantajul terenului propriu în prima manşă. "Ne aşteaptă un meci greu, important, vom avea în faţă un adversar valoros, dar suntem pregătiţi să facem un meci bun. E important că jucăm această primă partidă acasă şi trebuie să ne folosim de acest avantaj. Avem nevoie de fani să ne susţină pentru că eu cred că şansele de calificare sunt de 50 la sută pentru fiecare echipă. E un obiectiv important pentru noi pentru acest sezon, după câştigarea Supercupei. Avem un adversar valoros de înfruntat dar asta nu înseamnă că nu avem şi noi şansa noastră de calificare. Trebuie să facem un meci bun, să tragem toţi în aceeaşi direcţie. Cel mai important e să nu luăm gol în această primă partidă. Credem în calificarea în grupele Ligii Europa, pentru că altfel nu ne-am prezenta. E cel mai important obiectiv al nostru acum. În campionat am început bine şi e important pentru noi să continuăm în acelaşi fel şi în Liga Europa", a declarat Munteanu.

Partida Dinamo - Metalist Harkov, contând pentru manşa tur a play-off-ului Ligii Europa, se va disputa, joi, de la ora 20.30, pe Arena Naţională, fiind transmis în direct de Sport.ro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite