Fanii Universităţii Craiova solicită sprijin din partea premierului Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suporterii Universităţii Craiova vor să aibă din nou echipa lor de suflet
Suporterii Universităţii Craiova vor să aibă din nou echipa lor de suflet

Mai multe asociaţii ale suporterilor olteni i-au adresat, joi, premierului Victor Ponta o scrisoare, în care îi cer acestuia să fie alături de ei în protestele faţă de conducerea FRF, care a decis excluderea Universităţii Craiova şi susţine înfiinţarea unei "clone" a echipei lor de suflet.

Fanii olteni spun că au adresat această scrisoare premierului pentru că nu le-au mai rămas multe speranţe după ce Adunarea Generală a FRF a votat, luni, excluderea Universităţii Craiova, "poate cea mai iubită echipă de fotbal din România".

Ei prezintă o situaţie a fotbalului românesc, condus de Mircea Sandu, "un fotbalist mediocru", şi în care fostul agent de jucători Giovani Becali are o mare influenţă, precizând că aceştia, dar şi "alte personaje de joasă speţă au stors ce s-a putut din fenomenul fotbal". "Aceşti oameni au făcut vreme de 22 de ani tot ce au vrut în acest sport. Meciurile trucate au devenit de notorietate, spălarea de bani a devenit o banalitate folosită la vânzarea oricărui jucător, corupţia din arbitraj nu a fost oprită nici măcar de descinderile mascaţilor", se arată în scrisoare.

Despre patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, suporterii spun că "se aseamănă la vorbă şi la port cu mai marii FRF", dar el a sfârşit prin a intra în conflict cu aceştia. Fanii precizează că nu ţin cu Mititelu, dar nu sunt de acord cu înfiinţarea unei clone a Universităţii Craiova.

În final, susţinătorii echipei craiovene îi cer lui Ponta să fie de partea lor, nu neapărat ca premier, ci ca politician ales în Parlament de către un colegiu electoral din Oltenia.

"Vă invităm să fiţi de partea noastră. Deşi suporterii sunt blamaţi, ştim că în România este democraţie şi puterile în stat sunt separate, dar într-un astfel de stat de drept legile sunt respectate şi infractorii ajung la penitenciar. Ajutaţi-ne să credem că România redevine un stat de drept. Nu ne adresăm neapărat premierului care ar putea să ne refuze rugăminţile noastre din considerente care ţin de separaţia puterilor în stat. Ne adresăm domnului Victor Ponta, politicianul bucureştean care a fost propulsat în Parlamentul României de către un colegiu electoral din Oltenia", se încheie scrisoarea înregistrată de câteva asociaţii ale suporterilor olteni la Secretariatul General al Guvernului.

Federaţia Română de Fotbal anunţa, în 20 iulie 2011, că gruparea Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federaţiei, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv până când măsura va fi validată de Adunarea Generală a FRF. Luni, Adunarea Generală a FRF de validat excluderea grupării oltene, cu 168 de voturi pentru, 18 abţineri şi cinci împotrivă.

Totodată, Adunarea Generală a aprobat, cu 185 de voturi pentru şi şase abţineri, ca oraşul Craiova să primească un loc în Liga a II-a, după ce gruparea SC FC U Craiova a fost exclusă din FRF.

Decizia de anul trecut a Comitetului Executiv al FRF se află în atenţia procurorilor DNA, în urma plângerii penale depuse de gruparea Universitatea Craiova, la 16 septembrie 2011. Clubul oltean a cerut începerea urmăririi penale faţă de membrii Comitetului Executiv al FRF care au votat excluderea Universităţii Craiova din FRF, acuzându-i de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal sunt învinuite de procurori în dosarul excluderii Universităţii Craiova, alături de preşedinţii acestor foruri, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, şi de alţi 12 membri ai Comitetului Executiv al FRF. Aceştia sunt învinuiţi de abuz în serviciu şi de sustragere de bunuri de sub sechestru.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite