Becali: "Olguţa Vasilescu e olteancă focoasă, fanatică, dar nu are bani să susţină Universitatea"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lia Olguţa Vasilescu
Lia Olguţa Vasilescu

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat miercuri că e dispus să-l cedeze gratuit pe Mihai Costea la Universitatea Craiova, fiind însă convins că nici Adrian Mititelu, nici primarul Olguţa Vasilescu, pe care a numit-o "focoasă", nu vor putea să susţină financiar echipa decât "mascat".

"Eu mă bucur că revine Craiova, dar trebuie să înţeleagă toţi oltenii că la fotbal trebuie bani. Nu că le dă Mircea Sandu şi Mitică Dragomir că aşa a stabilit Curtea de Apel. Asta trebuie să înţeleagă şi doamna Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei. Municipalitatea poate să dea bani doar pentru stadion, dar nu poţi finanţa o echipă de fotbal. Eşti acţionar la o echipă, dar cum o să justifici tu că eşti acţionar la o societate financiară care e pe pierdere? Pentru că toate cluburile de fotbal sunt pe pierderi. Cum justifici tu, ca primărie, că investeşti într-o societate comercială care aduce pierderi? Este ilegal. Trebuie să înţeleagă că trebuie să facă cu altcineva, cu Mititelu nu se poate. El a vrut, dar a venit criza şi gata, nu mai poate. Trebuie să vină oameni de acolo care să bage bani. Nu se mai poate face nimic fără bani. Aşa, sentimental, nu se mai poate, că vrem o echipă în Oltenia. Uite că e una, Lignitul Oltenia. Asta e situaţia. Eu îl dau pe Mihai Costea înapoi să vedem de unde îi dă el 250.000 lui Costea. Să ştii că i-l dau şi gratis. Dacă mai avea contract trei ani să semneze cu Mititelu. Să vezi ce-i convine lui Mihai Costea să ia de la Mititelu 300 de mii, că acum ia 10.000 pe lună la Steaua. Poate să-i dea Olguţa Vasilescu? Aia e patriotă şi olteancă focoasă şi ţine cu Universitatea Craiova, dar de unde să dea bani? Ea e fanatică, bătăioasă, dar sunt nişte legi şi trebuie să ştie că nu poţi finanţa o echipă de fotbal din bani publici. Poate să-i dea mascat, dar şi mascat dacă îi dai apar probe indirecte", a declarat Becali într-o conferinţă de presă.

Oficialul grupării din Bulevardul Ghencea consideră că Primăria Craiova nu va putea susţine financiar echipa decât în cazul în care va ajunge la înţelegeri tacite cu societăţile de întreţinere a domeniului public din oraş, cărora le va încredinţa contracte cu bani de la bugetul local: "Rezolvare în cazul ăsta? Le-a dat loc în Divizia B? Să vină nişte firme, să le dea mascat Olguţa Vasilescu, să le dea curăţenia, să le dea altceva aşa cum se face în toată lumea. «Vino încoace, îţi dau curăţenia, bagă bani la fotbal!». Craiova are bani, e oraş mare. Lasă mă, că nu vine DNA-ul. Nu se bagă ei la astea. Ei nu ştiu că peste tot în lume se fac din astea? Nu furi nimic, care e corupţia? E o înţelegere pentru public şi nu se bagă nimeni. Nu putem conform legii, dar facem nişte înţelegeri din astea".

Gigi Becali nu este de acord ca Steaua să răspundă în solidar cu FRF şi LPF pentru că a semnat contracte cu foştii jucători ai Universităţii Craiova Andrei Prepeliţă şi Mihai Costea. "Legea nu poate fi doar cum vrea Mititelu. Cum să răspundă cluburile în solidar? Care este reaua credinţă a cluburilor dacă jucătorul era liber? Păi mai bună credinţă decât să-i iei un jucător şi să i-l ţii sub contract mai e? El a scris că a semnat cu Steaua din postura de jucător liber, el nu spune acolo că a avut clauză penală pentru reziliere unilaterală de 10 milioane. Unde e reaua credinţă a clubului Steaua? Pune mă situaţia anterioară! De ce să nu se poată? Să-i dea loc în Divizia B şi să îi dea şi jucătorii. De ce nu are cum? Cum rea credinţă când eu am spus mereu la televizor că îi iau jucătorii şi când îi vând îi dau banii? Altfel îi pierdea defintiv. El zice de Mihai Costea că avea clauză de 15 milioane. Unde e reziliere unilaterală? Păi el a luat banii, 1,4 milioane, deci s-a reziliat bilateral. Apoi l-am luat din postură de jucător liber", a mai spus Becali.
Citeşte şi: Curtea de Apel a anulat decizia Comitetului Executiv al FRF de excludere provizorie a Universităţii Craiova

Finanţatorul formaţiei Steaua consideră că rezolvarea cazului Universităţii Craiova va fi decisă în cele din urmă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne: "De unde ştiam eu că face un abuz liga şi federaţia? Uite eu zic că a făcut un abuz Curtea de Apel. Că e un oltean fanatic ăla care a hotărât asta. Şi mai cred ceva, că dacă se sesizează FIFA pentru intervenţia în regulamentele sportive, înseamnă că legile civile vin peste regulamentele sportive, poate să zică «ia să nu mai joci tu, mă, echipa naţională a României, în competiţiile internaţionale, dacă vă băgaţi voi legile civile peste alea sportive». Eu cred că se va ajunge şi la Tribunalul Sportiv de la Lausanne. Dacă regulamentele stabilite de federaţie sunt făcute în interiorul legii, nu poţi să spui că e nelegal că nu vreau eu aşa că sunt eu de la Curtea de Apel. Dacă tot vrei pune-l în situaţia anterioară. Care e problema dacă le dau jucătorii înapoi? Să-mi dea el 1,1 milioane înapoi şi îl dau. Să vedem îi ai? Dacă ţi-a convenit cu un milion o sută cum să spui acum că el făcea 25? După mintea lui... O să demonstrăm şi reaua credinţă a lui, că nu le dădea bani jucătorilor, îi punea să semneze contracte şi nu le dădea niciodată. Dacă tot cheamă el cluburile în solidar, să-i dea lui Steaua bani".

Becali a avansat de asemnea posibilitatea că FIFA ar putea interveni în acest caz, sancţionând FRF pentru amestecul instanţelor civile în regulamentele sportive. "De ce dacă judecătorul decide că intră Craiova din nou în B nu îi obligă pe jucători să semneze din nou contracte. A, că nu-i convine lui? Că nu vrea el. Păi nu îi convine că trebuie să dea jucătorilor 250 de mii salarii. De unde dă el banii ăstia? Cum poate Curtea de Apel să se bage în regulamentele sportive dar să nu pună situaţia anterioară? Să semneze jucătorii contracte. Că nu vrei tu, că vrei să-ţi dăm noi 250 de milioane. Sunt nişte regulamente care spun că funcţionăm după regulamentele FIFA şi UEFA, dar avocaţii ăia de la federaţie sunt nişte proşti, nu ştiu să facă nimic. Noi funcţionăm după nişte regulamente care sunt conforme cu legile ţării, civile. Dacă am respectat regulamentul ăla nu poţi să spui că e nedrept ce a făcut Comitetul Executiv. În plus avem dreptul la liberă asociere. Facem altă ligă şi nu-l mai primim pe el, care e problema? Ne organizăm în altă ligă şi altă federaţie şi nu te mai primim pe tine, nu te vrem că faci numai tâmpenii şi din cauza ta ajungem pe la FIFA să ne suspende echipa naţională. Dacă noi în Adunarea Generală am spus că nu îl vrem, ce te bagi tu judecător? Noi o vrem pe Olguţa, Cămătaru cu gloriile Craiovei, pe Mititelu nu-l mai vrem", a mai spus Becali.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite