Pandurii - Steaua 1-1. Bucureștenii nu mai știu să câștige

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Bourceanu, în duel cu Claudiu Voiculeț * Foto: Răzvan Păsărică
Alexandru Bourceanu, în duel cu Claudiu Voiculeț * Foto: Răzvan Păsărică

Echipa lui Gigi Becali a bifat al treilea meci la rând fără victorie din acest an. Cu o apărare depășită adeseori după pauză, Steaua își poate lua adio de la titlu. Bucureștenii au dominat prima repriză, gorjenii pe cea de-a doua, golurile fiind marcate de Maxim (min. 81), respectiv Chipciu (min. 74).

Steaua s-a prezentat la acest meci cu un nou antrenor, Mihai Stoichiță, dar și cu ceva schimbări în echipa de start. Stanca a fost trimis în poartă, iar Geraldo fundaș dreapta, în timp ce Chiricheș a făcut pereche cu Iliev în centrul apărării. Bicfalvi a dispărut din schemă, apărând Răduț. Tatu, preferatul lui Becali, n-a izbutit nici acum să marcheze, ci doar să vada un cartonaș galben.

Bucureștenii au dominat prima repriză și a avut cele mai mari ocazii de gol prin Chricheș, al cărui șut a fost respind de Mingote (min. 14), Rusescu - a trimis mingea cu capul, însă aceasta a ocolit poarta gorjenilor (min. 26) - și Tănase, care a trimis mingea în stâlpul din stânga portarului lui Pandurii (min. 45).

În minutul 24, un spectator a pătruns până în apropierea porții apărate de Stanca, fiind imobilizat de oamenii de ordine și de jandarmi. Un altul a fost reținut în momentul în care încerca să revină în peluza din spatele porții Stelei. Din fericire, incidentul nu s-a soldat cu urmări grave precum cele de la meciul Petrolul - Steaua din toamna trecută, când Galamaz a fost lovit în figură de un fanatic fan al ploieștenilor. 

După pauză, gorjenii au fost mai insistenți, Maxim șutând periculos, de pe dreapta, însă mingea a ocolit poarta oaspeților. În minutul 63, Batin a reluat cu capul la un corner, însă fără niciun rezultat.

O acțiune frumoasă de atac a echipei lui Petre Grigoraș s-a produs în minutul 62, când la o combinație între Nistor, Batin și Maxim, balonul a revenit la primul. Nistor l-a fentat pe Tănase și de la circa 12 metri a trimis un lob peste Stanca, ieșit. Portarul Stelei a deviat balonul cu vârful degetelor și Chiricheș a izbutit să respingă în ultimul moment.

Apărarea Stelei a fost prinsă pe picior greșit în minutul 68, când Batin a scăpat singur, pe dreapta, însă Stanca a scos în corner.

Primul gol, al Stelei, a fost marcat într-un moment în care gazdele dădeau senzația că au meciul sub control, în minutul 74. Chipciu a șutat senzațional, din afara careului. Este prima reușită a acestuia de la venirea la Steaua.

Pandurii Tg. Jiu a egalat în minutul 81, la o gafă a apărării roș-albastre, care n-a intervenit la o centrare și Maxim, singur cu Stanca, a finalizat fără probleme.   

În minutul 52, Răduț îl calcă pe gleznă pe Maxim, însă stelistul nu a fost nici măcar avertizat. Același gest l-a făcut Voiculeț la Iliev, în minutul 70. 

În minutul 89, arbitrul Avram a sancționat faultul lui Bourceanu asupra lui Nistor, însă a dat doar lovitură liberă, nu și al doilea cartonaș galben - stelistul trebuia eliminat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite