Generaţia de Aur şi fotbalul universitar se întâlnesc la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Generaţia de Aur"
"Generaţia de Aur"

Studenţii universităţilor din Banat vor juca fotbal într-un cadru bine organizat, oferit de Campionatul Naţional Universitar de Fotbal, faza zonală Timişoara. Campionatul organizat de Student Sport România se va desfăşura între 2-5 aprilie în Sala Olimpia şi va fi onorat de prezenţa jucătorilor Generaţiei de Aur.

Deschiderea oficială a avut loc astăzi (luni, 2 aprilie), în Aula Magna a Universităţii de Vest, de la ora 14.30. Printre cei invitaţi s-au numărat rectori ai universităţilor din Timişoara, edili şi ambasadori ai sportului.

Tot luni vor sosi cele 16 echipe înscrise în Campionat şi anume echipa Universităţii de Vest Timişoara, Universităţii Politehnice Timişoara, Universităţii de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara, Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara, Universităţii din Oradea, Universităţii “Aurel Vlaicu” din Arad, Universităţii “Eftimie Murgu” din Reşiţa, Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” din Arad, Universităţii din Petroşani, Universităţii Europene Drăgan din Lugoj.

Din partea Federaţiei Române de Fotbal, Jean Vlădoiu, Miodrag Belodedici, Bogdan Stelea, Florin Tene, Iosif Rotariu, prieteni de bază ai Student Sport, vor juca împotriva Echipei Banatului coordonată de Iosif Rotariu. Într-un interviu acordat pentru Student Sport, Jean Vlădoiu a menţionat: “Am avut o experienţă frumoasă încă de la prima discuţie cu Adrian Socaciu (n.r. fondator Student Sport) şi respect această categorie de oameni pe care mi-aş dori să o am aproape de mine şi de fotbal pentru că fac parte dintr-o categorie importantă. Trebuie să facem ceva pentru tineri, să înteleagă că sportul înseamnă sănătate. Mă aflu aici pentru că am avut şansa să fac sport.” Amintind de prima ediţie a Campionatelor Naţionale Universitare de Fotbal de anul trecut, Miodrag Belodedici a fost sigur că studenţii se vor implica şi mai mult, deoarece proiectul a luat amploare. Student Sport devine un fenomen pentru că, spune Belodedici,  “oamenii care fac sport gândesc altfel!”

Student Sport a reuşit să devină un punct de referinţă în mediul sportiv universitar după ce a strâns la startul competiţiei de baschet şi fotbal nu mai puţin de 1 486 de echipe din 23 de centre. Mai mult decât o alternativă de petrecere a timpului liber, oferă o nouă viziune asupra apartenenţei, competitivităţii, identităţii individuale şi de grup. Asociaţia promovează un stil de viaţă sănătos bazat pe o alimentaţie sănătoasă şi mişcare, toate în detrimentul viciilor vârstei ca sedentarismul, alcoolul, tutunul, drogurile.

Campionatul Naţional Universitar de Fotbal 2012 este o competiţie organizată de Asociaţia „Student Sport”, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului prin Federaţia Sportului Școlar şi Universitar, Federaţia Română de Fotbal, în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret. La Timişoara, partenerii sunt Casa de Cultură a Studenţilor, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş, Primăria Municipiului Timişoara, Consiliul Judeţean Timiş, Universitatea Politehnică.
 
Cei care vor să asiste la un spectacol cu meciuri încinse, majorete, distracţie şi fotbal de calitate sunt aşteptaţi marţi (11.00-20.00) şi miercuri (10.00-20.00) la Sala Banu Sport de lângă Stadionul Dan Păltinişanu, iar joi (12.00-20.00) în Sala Olimpia. Intrarea este liberă. Pentru detalii accesaţi www.studentsport.ro sau facebook.com/StudentSport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite