Parcarea de la Arena Naţională este gata, în sfârşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Capitalei Sorin Oprescu a anunţat că începând de luni va fi funcţională parcarea de lângă Arena Naţională, capacitatea acesteia fiind de 1.250 de locuri, prima din România pe al cărei acoperiş au fost amenajate terenuri de sport.

"Parcarea este gata, va fi funcţională de luni atât pentru evenimente, cât şi pentru perioadele dintre evenimentele organizate pe stadion", a declarat, vineri, primarul Sorin Oprescu.

Ioan Mihăilescu, reprezentantul firmei Unicon, a spus că sistemul folosit la construcţie este o premieră, fiind vorba de un sistem "post-comprimat la planşee", care permite ca o placă de beton să aibă grosimea de 20 de centimetri, în loc de 34 de centimetri, cât au în mod normal, dar să asigure aceeaşi rezistenţă.

Costul unui loc de parcare în afara evenimentelor va fi cel aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti pentru parcările din Capitală. În cazul celor care doresc să închirieze lunar, printr-un abonament, locuri de parcare, va fi elaborat un proiect, tariful urmând să fie stabilit ulterior.

Parcarea de lângă Arena Naţională are o capacitate de 1.250 de locuri, parter şi trei etaje, iar pe terasa parcării sunt amplasate două terenuri multifuncţionale pentru tenis sau baschet şi un teren de fotbal.

Suprafaţa parcării este de 7.500 de metri pătraţi pentru toate etajele. Parcarea este dotată cu patru lifturi, camere de supraveghere şi senzori de lumină.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite