Sorin Oprescu: ”Coşmarul meu la începutul mandatului a fost stadionul, acum e gazonul de la Arena Națională”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Înlocuirea gazonului de pe Arena Naţională, impusă de normele UEFA
Înlocuirea gazonului de pe Arena Naţională, impusă de normele UEFA

Primarul Sorin Oprescu a spus, ieri, că Stadionul Naţional era o groapă la începutul mandatului său, iar în trei ani a fost ridicată o arenă care se pregăteşte pentru cel mai mare eveniment sportiv organizat de Capitală, el precizând că dacă atunci coşmarul lui era stadionul, acum este "gazonul".

"La începutul mandatului meu, acolo era o groapă şi în trei ani am reuşit să ridicăm o arenă ce rivalizează cu marile stadioane din Europa ", a spus primarul general al Capitalei, la prezentarea bilanţului celor patru ani de mandat, citat de Mediafax.

Oprescu a ţinut să precizeze în discursul său despre Stadionul Naţional că dacă la începutul mandatului "coşmarul" lui a fost stadionul, "acum este gazonul".

"Ăsta-i coşmarul meu, să nu sară gazonul pe 9 mai, pentru că de fiecare dată când am vorbit de stadion m-aţi întrebat: «Da' gazonu', gazonu' ....»", a subliniat primarul Sorin Oprescu.

Edilul şef al Capitalei a mai spus că alt obiectiv de importanţă alături de stadion îl reprezintă şi realizarea unei parcări supraterane în vecinătatea arenei, care va avea o terasă amenajată cu terenuri de sport în suprafaţă de 5.500 de metri pătraţi. Capacitatea parcării supraterane va fi de 1.300 de locuri, pe patru niveluri cu o înălţime de 13,5 metri, parcarea urmând să fie finalizată parţial până la finala Europa League programată în 9 mai.

Cu o capacitate de 55.000 de locuri pentru spectatori, Arena Naţională a fost inaugurată pe 6 septembrie 2011. Iniţial, noua arenă ar fi trebuit să fie inaugurată pe 10 august 2011, cu un meci amical între reprezentativa României şi cea a Argentinei, însă partida a fost anulată.

La meciul inaugural România - Franţa, disputat în 6 septembrie 2011, în preliminariile Euro-2012, peluza de pe Arena Naţională, montată de firma Gama Verde a lui Adrian Oprişan, a cedat sub crampoanele fotbaliştilor, numeroase bucăţi de gazon desprinzându-se pe toată suprafaţa acesteia. După acest meci, constructorul arenei şi-a asumat înlocuirea gazonului şi a optat ca lucrarea să fie făcută de firma olandeză Hendriks-Graszoden.

Gazonul de pe Arena Naţională este înlocuit pentru finala Ligii Europa din 9 mai. Municipalitatea preciza că stadionul trebuie să respecte cerinţele care se impun pentru buna organizare şi desfăşurare a finalei Ligii Europa, printre care şi înlocuirea gazonului cu unul nou. De asemenea, până la finala Ligii Europa nu va mai fi organizată nicio altă competiţie pe stadion.

Primăria Capitalei preciza că până în prezent s-au jucat pe Arena Naţională 18 meciuri de fotbal, fără incidente majore, la care au participat aproape 500.000 de spectatori, respectiv: trei meciuri oficiale în Champions League; şase meciuri oficiale în Europa League; trei jocuri ale echipei naţionale, din care două oficiale şi unul amical; şase meciuri oficiale din Liga naţională.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite