“Eu sunt vinovat!” Vezi ce-şi reproşează Piţurcă după meciul cu Olanda!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Piţurcă
Victor Piţurcă

Selecţionerul a vorbit cu cărţile despre faţă despre partida pierdută cu 4-1 în faţa batavilor şi recunoaşte că a greşit în privinţa câtorva decizii. Vezi ce a declarat şi despre cazul Săpunaru, naţionala Ungariei sau care e lucrul de care se teme în aceste preliminarii!

Au trecut două zile de la înfrângerea cu Olanda, iar selecţionerul Victor Piţurcă a tras concluziile după acest meci în direct la Versus, la Gsp Tv. "Nu ne putem compara în acest moment cu Olanda, suntem mult sub nivelul ei valoric", e ştampila dură pusă de Piţi asupra echipie pe care o antrenează.
"E vina mea că jucătorii n-au fost concentraţi şi că n-am schimbat echipa"
Selecţionerul şi-a asumat însă responsabilitatea pentru eşec. "Jucătorii n-au fost suficient de concentraţi, iar asta e vina mea. O altă greşeală e că n-am schimbat echipa după meciul cu Turcia. Era greu însă s-o fac ţinând cont de cum am jucat la Istanbul. Dar ar fi fost variante. Era Tamaş care n-are un ritm foarte bun, dădea semne de nervozitate. Marica a alergat enorm cu Turcia, Torje are o problemă pentru că se reface greu, a observat asta şi antrenorul Granadei", şi-a pus cenuşă în cap Piţurcă.
"La fazele fixe e vorba de valoare individuală"
Piţi nu i-a iertat însă nici pe jucători. "Am lucrat foarte mult fazele fixe, dar tot avem probleme. Dar asta ţine tot de nivelul de concentrare şi de valoare individuală. La golul doi vreo doi jucători au rămas ţintuiţi".
"Tătăruşanu dă încredere echipei"
Criticat de mulţi, Tătăruşanu a fost apărat de Piţurcă. "La primul gol am avut ghinion că mingea s-a dus direct în capul lui Lens. Tătăruşanu e metronomul echipei. Dacă iese bine pe centrări, are intervenţii sigure, dă încredere echipei. Nici gând însă să dau vina pe el".
"Arbitrul a judecat toate fazele în favoarea Olandei

Dacă la conferinţa de presă nu a dorit să comenteze arbitrajul scoţianului Thompson, Piţi s-a dezlănţuit azi în studioul Gsp TV. "Nu se poate ca la acest nivel să judeci toate fazele în favoarea unei echipe. Fie aut, fie lovitură liberă. Echipa Olandei a fost favorizată".
Îi e teamă în continuare de Turcia
Chiar dacă Turcia pare ieşită din calculele calificării, selecţionerul are altă părere. "Dacă facem meci egal la Budapesta, pierdem în Olanda, turcii se apropie la un punct de noi. E o grupă complicată".
"Ungurii au jucători de gabarit"
Piţi a vorbit şi despre principala noastră adversară: "Ungaria practică un joc de uzură. Are jucători cu gabarit".
"Săpunaru e un element nociv!
Totodată, selecţionerul a închis capitolul Săpunaru, spunând că are mai multe variante pentru postul de fundaş dreapta, dintre care una surpriză. "Săpunaru este un capitol închis, nu se mai pune problema să vină la naţională. El a luat această decizie. N-am nevoie de jucători care găsesc motive să nu mai vină, că refuză convocarea cât timp e un anumit antrenor, el e un element nociv Fundaş dreapta e Măţel, e Papp, mai sînt Luchin, Tamaş. M-am gîndit la un moment dat şi la Chiricheş. El poate să joace şi fundaş stânga, are viteză formidabilă, tehnică, multe calităţi. Varianta Chipciu n-a existat niciodată pentru postul de fundaş dreapta", a mai afirmat Piţi.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite