"Diavoli" de lux cu tribune goale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Belgia - România * Foto: Reuters
Belgia - România * Foto: Reuters

România va întâlni azi o naţională plină de staruri, Belgia având cel mai bine cotat lot dintre toţi adversarii tricolorilor din acest an, dar interesul fanilor e minim.

Ultimul adversar al României din 2012 e, cel puţin pe hârtie, şi cel mai valoros. Cu un nucleu de nouă jucători de la cluburi din Anglia, iar restul din Germania, Spania, Olanda, Rusia şi Belgia, lotul deplasat de Mark Wilmots la Bucureşti valorează 274 de milioane de euro, ceea îl plasează pe locul 6 în topul celor mai valoroase naţionale din lume!

Sunt peste Olanda şi Uruguay

Peste Franţa, Anglia şi Portugalia, dar şi peste Uruguay şi Olanda, cei mai tari oponenţi ai tricolorilor din acest an. Ca o simplă comparaţie, cel mai bine cotat jucător belgian, Eden Hazard (Chelsea), valorează 40 de milioane de euro, mai mult decât toată echipa României, la care lider e stelistul Chiricheş (5 milioane de euro).

Piţi: "Vor avea un cuvânt greu de spus în lume"

"Văd că nu se dă prea multă importanţă acestui joc şi nu ştiu de ce, pentru că întâlnim o echipă foarte bună care în curând va avea un cuvânt greu de spus în fotbalul european şi chiar mondial. Belgia are jucători valoroşi, care evoluează la cluburi mari şi care costă 30-40 de milioane de euro fiecare. În plus, în această campanie de calificare a mers foarte bine, are zece puncte şi a bătut de o manieră categorică adversarii. Sper ca meciul să fie o experienţă pentru noi", a declarat în acest sens şi selecţionerul României, Victor Piţurcă.

Biletele se vând şi azi

Cu toate acestea, meciul de astăzi nu-i interesează pe suporterii români, care, până ieri, cumpăraseră doar 6.000 de bilete, în condiţiile în care capacitatea "Arenei Naţionale" e de 55.000 de locuri. Tichetele se mai pot cumpăra însă şi astăzi, de la casele de la stadion. Recordul negativ al unui meci al tricolorilor datează de patru ani, când la amicalul cu Georgia din "Ştefan cel Mare" au asistat doar 3.000 de fani.

Marica: "Publicul ar trebui să fie entuziast"

Situaţia a fost comentată şi de Ciprian Marica. "Am aflat că stadionul nu va fi plin, dar sunt sigur că suporterii adevăraţi şi microbiştii vor veni la meci. Publicul ar trebui să fie entuziast, aşa cum suntem şi noi de fiecare dată când venim la echipa naţională".


Cele mai valoroase naţionale din lume
1. Spania 452
2. Italia 348
3. Argentina 346
4. Brazilia 341
5. Germania 330
6. Belgia 274
7. Franţa 273
8. Portugalia 233
9. Anglia 200
10. Uruguay 165
.......................
42. România 43

* sumele sunt exprimate în milioane de euro

Cei mai valoroşi jucători ai Belgiei
Hazard (Chelsea) 40
Kompany (Man. City) 35
Witsel (Zenit) 30
Fellaini (Everton) 20
Vermaelen (Arsenal) 18,5
Dembele (Tottenham) 19
Courtois (Atl. Madrid) 15
Vertonghen (Tottenham) 15
Lukaku (WBA) 14
Mertens (PSV) 12

* sumele sunt exprimate în milioane de euro

Echipe probabile

România: 4-2-3-1
Tătăruşanu - Luchin, Chiricheş, Goian, Şt. Radu - Bourceanu, Pintilii - Torje, Grozav, Tănase - Marica. Selecţioner: Victor Piţurcă
Rezerve: Lung - Găman, Gardoş, Latovlevici, D. Grigore, Lazăr, Maxim, Neagu, Nistor, B. Stancu, Alexe.

Belgia: 4-2-3-1
Mignolet - Gillet, Kompany, Van Buyten, Vertonghen - Witsel, Defour - Mertens, Fellaini, Hazard - Benteke. Selecţioner: Mark Wilmots
Rezerve: Courtois - Alderweireld, De Bock, Ciman, Simons, Vossen, De Bruyne, Mboyo, De Camargo, Lukaku

DECLARATII

Îmi doresc să nu pierdem cu Belgia, avem nevoie de rezultate bune în perspectiva meciurilor din primăvară
Victor Piţurcă
Selecţioner România

Acum suntem în top 20, dar visăm să intrăm în top 10. Amicalele contează, aşa că vom merge în România să cîştigăm
Mark Wilmots
Selecţioner Belgia

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite