Soluţie surpriză a lui Piţurcă pentru postul de fundaş dreapta cu Turcia!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Piţurcă
Victor Piţurcă

După ce Măţel şi Nicoliţă s-au accidentat, iar cu Săpunaru e în conflict, Piţi se gândeşte să reprofileze un jucător pentru a acoperi postul-problemă al naţionalei. Ar fi al cincilea fundaş dreapta pe care îl foloseşte selecţionerul de la revenirea sa pe banca tricolorilor.

Cea mai mare problemă a lui Piţurcă înaintea meciului cu Turcia este postul de fundaş dreapta. Titularul din ultimele meciuri, Măţel, a fost operat de menisc, iar în locul său, Piţi intenţiona să-l folosească acum pe Nicoliţă, care a jucat în această poziţie la St. Etienne.
Bănel s-a accidentat
Dar cum Bănel s-a lovit şi el, selecţionerul s-a oprit asupra altor două variante, Luchin şi Tamaş, ambele de improvizaţie însă, pentru că cei doi provin din fundaşi centrali.
Luchin a jucat mai mult în centru la Dinamo
Dinamovistul a mai jucat pe dreapta la naţională cu Franţa, Albania şi Belgia, dar la echipa de club e folosit în centrul apărării. Tamaş, în schimb, de când a reînceput să-şi facă loc în echipa lui WBA, a jucat doar în bandă.
Tamaş are mai multă experienţă
Cum Gabi s-a recuperat după întinderea suferită în ultimul meci din Premier League, se pare că el este alesul lui Piţi pentru meciul din Istanbul, ţinând cont de experienţa sa superioară, căpătată atât la naţională, cât şi în campionatele din Turcia, Franţa, Spania şi Anglia.
Papp a fost cel mai folosit
Astfel, Tamaş va deveni al 5-lea fundaş dreapta pe care îl va folosi Piţurcă în cele 14 meciuri de la revenirea sa pe banca tricolorilor, varianta cea mai des preferată de Piţi până acum fiind Papp, care a jucat în şase partide, dar fost vasluian nu a mai fost convocat după ce nu a reuşit să se impună la Chievo.
Săpunaru e certat cu Piţurcă
Fundaşul dreapta român care evoluează la cel mai înalt nivel este Cristi Săpunaru. Câştigător al Ligii Europa cu FC Porto acum două sezoane, fostul rapidist s-a transferat în vară la Zaragoza, în Spania, şi a jucat titular meci de meci. Între el şi Piţurcă a izbucnit însă un conflict în primăvară.
„Mi-a zis că nu ştie dacă vine la naţională, că şi-a luat bilete de vacanţă, iar apoi nu le-a mai răspuns secunzilor mei la telefon. Nu-l mai iau în calcul la naţională", a spus Piţi atunci, iar Săpunaru i-a răspuns la fel: „Nu mai vin cât e Piţurcă. Nu e bărbat, nici măcar nu m-a convocat".

Meciurile lui Tamaş la WBA în acest sezon
Adversar                Competiţie
Aston Villa               Premier League
QPR*                       Premier League
Liverpool                Cupa Ligii
Yeovil Town           Cupa Ligii
* a fost rezervă şi a intrat în minutul 46

Meciurile din al treila mandat al lui Piţurcă
Partidă                           Scor Fundaş dreapta
San Marino - România         0-1 Nicoliţă
Luxemburg - România         0-2 Măţel
România - Franţa                  0-0 Luchin
România - Belarus               2-2 Măţel
Albania - România                1-1 Luchin
Belgia - România                  2-1 Luchin
România - Grecia                 3-1 Papp
România - Turkmenistan    4-0 Papp
România - Uruguay               1-1 Papp
Elveţia - România                  0-1 Papp
Austria - România                 0-0 Papp
Slovenia - România              4-3 Papp
Estonia - România                0-2 Măţel
România - Andorra                4-0 Măţel

Clasament Grupa D Preliminarii CM 2014

Ştiri

Naşu' vrea un punct din două meciuri. Mircea Sandu şi-a făcut calculele pentru calificare. „Suntem într-o grupă de 10 meciuri, 30 de puncte în joc. Avem nevoie de măcar 22 de puncte pentru locul 2. Dacă vom avea peste, putem chiar să ne clasăm pe 1. Trebuie să luăm cel puţin un punct din aceste două meciuri şi mă gîndesc că acel punct l-am putea lua cu Turcia. Dacă îi şi batem, îi băgăm mult sub noi. Cu Olanda nu ştiu ce putem face, vom vedea după"", a declarat preşedintele FRF.

Turcii au primă de 21.000 de euro pentru victorii cu noi şi ungurii. Cotidianul "Fanatik" a dezvăluit că elevii lui Avci au promisă o primă de 21.000 de euro de jucător în caz că vor obţine şase puncte din următoarele două meciuri, cu România şi Ungaria.

Avci: "Românii au apărare bună şi calităţi fizice". Selecţionerul Turciei a vorbit despre naţionala României într-o conferinţă de presă. "Urmează un meci foarte important pentru noi. România este liderul grupei, cu maximum de puncte după două meciuri. Este o echipă tânără, dar de calitate, cu o defensivă foarte bună şi cu calităţi fizice, disciplinată tactic, compactă, care încearcă să fie cât mai eficientă".

Am scăpat de Hakan Balta. Fundaşul de 29 de ani al lui Galatasaray a ieşit din calcule pentru meciul de mâine. Hakan Balta n-a putut fi recuperat după o accidentare suferită la echipa de club şi nu poate evolua cu România.

45.000 de bilete vândute pentru Olanda. Partida de marţi a tricolorilor, de pe "Arena Naţională", se va disputa, mai mult ca sigur, cu casa închisă. Până aseară se vânduseră deja 45.000 de bilete, iar online se mai găseau doar tichete la zonele VIP. Biletele se pot achiziţiona şi de la casele de la "Arena Naţională".

Turcii promit infernul pe "Sukru Saracoglu". Meciul de mâine se va disputa pe arena lui Fenerbahce, "Sukru Saracoglu", cu o capacitate de 50.000 de spectatori. Turcii au anunţat că, până ieri, se vânduseră 28.000 de bilete, dar estimează că stadionul va fi plin la ora meciului.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite