Borcea a plecat de la Dinamo, dar "perlele" lui rămân! Top 5 al gafelor lui "Leonidas"!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristi Borcea nu mai este acţionar al "câinilor", părăsind clubul din "Ştefan cel Mare" după 17 ani. În urma lui rămân trei titulri de campion, regretul de a nu juca niciodată în Liga Campionilor, dar şi multe momente amuzante.

Cristi Borcea se retrage oficial de la Dinamo azi, club la care a activat 17 ani, în diferite funcţi. Practic, a trecut de la omul bun la toate pentru Cornel Dinu până la preşedinte executiv. El a rămas în memoria suporterilor pentru frazele celebre sau dansul a la Shakira, Spartanul - şef, Leonidas, Shakira sau, mai nou, Finul. Porecle pe care şi le-a atras de-a lungul timpului.
12 trofee interne, slab în Europa
A avut duşmani şi de multe ori i-a desfiinţat public, iar Dinamo cu el la conducere a câştigat 12 trofee, dar nu a făcut performanţă pe plan extern. Acum se retrage, departe, la Miami, dar în atâţia ani de fotbal, a creat, uneori fără voia sa, adevărate „repere" în „circul" Ligii I şi a scos multe „perle".

"Adevărul" vă prezintă un top al celor mai amuzante momente cu Cristi Borcea la Dinamo

1. „Lăsaţi-ne să ne pregătim de Liga Campionilor". Declaraţia a fost dată acum zece ani după ce Dinamo era campioană matematic înaintea finalului campionatului. Borcea cere linişte, dar nici până azi roş-albii nu au ajuns în Champions League, în timp ce Steaua, Unirea Urziceni, CFR Cluj sau Oţelul au reuşit.

2. „Am pierdut pentru că am fost lipsiţi de ghinion", a spus după o partidă cu Rapid, jucată în Giuleşti şi încheiată 0-0.

3. „Noi le facem jucătorilor acea injecţie letală care nu dispare niciodată şi indiferent de echipa la care ajung, tot dinamovişti rămân", a declarat în 2006 referindu-se la campania de transferuri.

4. "Ţi-am dat indicaţii, ţi-am cumpărat o echipă, am luat toată Craiova, atunci controlam şi vântul în fotbalul românesc", i-a spus lui Andone în 2004, după ce antrenorul a luat eventul.

5. "Cred într-unul Dumnezeu, Tatăl Autostivuitorul", a confundat Borcea „atotţiitorul", transformând cuvântul în „autostivuitorul". "Perla" a fost scoasă în 2010 când a fost naşul unei fetiţe.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite