TAS a decis: meciul "U" Cluj - CFR Cluj se va rejuca aşa cum a stabilit LPF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a decis în urmă cu câteva minute ca meciul dintre "U" Cluj şi CFR Cluj să se rejoace, respectându-se astfel decizia LPF. Întâlnirea este programată în această seară, la 21.30, pe Cluj Arena.

UPDATE Cu siguranţă că decizia TAS nu îi va satisface pe cei de la CFR Cluj, mai ales că echipa lui Ioan Andone este obligată să joace în această seară cu marea rivală Universitatea, iar duminică, la nici 48 de ore, să înfrunte Steaua, pe teren propriu. Este de aşteptat ca, în caz că nu vor câştiga astăzi, situaţie în care devin campioni, CFR să atace decizia cel puţin verbal. 

O primă reacţie a avut Iuliu Mureşan, care a declarat la Digi Sport: "Vom câştiga titlul pe teren. Va fi însă dificil... Nu sunt nici 48 de ore (n.r. - între cele două meciuri pe care urmează să le dispute CFR) Nu este corect! Încă un aspect din regulament care nu este respectat. Totul este împotriva noastră". Oficialul clujean a fost deranjat de faptul că Liga Profesionistă de Fotbal a programat meciul CFR Cluj - Steaua duminică seară, la nici 48 de ore de la încheierea partidei "U" Cluj - CFR, deşi sunt alte întâlniri care se vor desfăşura luni.

Anunţul a fost făcut pe site-ul LPF: "Răspunsul Tribunalului Arbitral al Sportului cu privire la suspendarea deciziei de rejucare a meciului U Cluj - CFR 1907 Cluj, contând pentru cea de-a 33-a etapă a Ligii I la fotbal, este în sensul respingerii cererii, partida urmând a fi rejucată conform programarii".

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne decide astăzi soarta meciului dintre Universitatea Cluj şi CFR Cluj, joc reprogramat pentru diseară, de la ora 21.30, în direct pe DigiSport 1. TAS nu va hotărî azi campioana României, pentru că va judeca doar dacă motivele LPF ca meciul să se rejoace sunt regulamentare.

Dacă CFR câştigă azi, va fi campioană

Concret, în decizia pe care o va anunţa azi, la ora 13.00 (ora României), tribunalul are două variante de răspuns pentru români, în niciuna dintre ele neexistând posibilitatea ca CFR să câştige meciul cu 3-0 încă de astăzi.

1. Suspendă decizia Comisiei de Disciplină privind rejucarea meciului, iar jocul nu va mai avea loc diseară. O hotărâre finală se va lua în iunie.
Lucrurile se complică în acest caz, pentru că asta ar înseamna ca totul să se hotărască după terminarea campionatului (CFR a solicitat ca audierile să aibă loc la 2 iunie, LPF - la mijlocul lui iunie). Atunci, TAS nu poate decât să decidă fie ca CFR să câştige meciul cu 3-0, fie ca partida să se joace obligatoriu până la sfârşitul lui iunie. Ceea ce ar fi, potrivit legilor interne ale FRF şi LPF, imposibil, deoarece s-a stabilit la începutul anului competiţional ca ultimul meci din Liga I să se se joace cel târziu la 20 mai.
2. Susţine hotărârea luată la Comisia Disciplină. Meciul se va juca diseară, dar dacă oamenii lui Andone nu câştigă partida, şi odată cu ea şi titlul, s-ar putea juca degeaba, pentru că CFR Cluj aşteaptă decizia audierilor din iunie, când speră să învingă cu 3-0 la masa verde.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite