Sichitiu: "Îmi pare rău că am lucrat la Iaşi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al Politehnicii Iaşi, a declarat că a ales să plece din fruntea clubului ieşean din mai multe motive, unul dintre acestea fiind imposibilitatea de a-şi desfăşura activitatea pe care şi-a propus-o, fiind constrâns din "afară".

De asemenea, Sichitiu a declarat că regretă venirea la Iaşi, unde consideră că a făcut mai multe lucruri utile. "Mi-am încheiat mandatul ca preşedinte al ACSMU Poli. Am solicitat Comitetului Director să aprobe încheierea de comun acord a relaţiilor contractuale. Acest lucru s-a întâmplat, iar eu am decis să plec de la Iaşi. Sincer, acum îmi pare rău că am venit la Iaşi. Chiar am crezut că putem face treabă aici. Cred în continuare că Iaşiul merită o echipă în Liga I, dar are nevoie de o stabilitate la nivelul conducerii, o stabilitate financiară şi o strategie pe termen scurt, mediu şi lung", a declarat Sichitiu pentru Bună Ziua Iaşi.

Acesta a expus şi motivele care l-au făcut să renunţe la funcţia de preşedinte executiv al clubului din Copou: "Cred că am făcut paşi importanţi cu echipa ieşeană. În loc să evoluăm în Divizia Judeţeană, am câştigat trei ani, am făcut o echipă de ligă secundă cu care chiar ne-am bătut la promovare. După un început bun, cu trei victorii la rând, cu un succes în faţa liderului Oţelul Galaţi, într-un meci amical, am început să fim atacaţi din exterior, iar atmosfera la echipă s-a stricat. M-au deranjat cel mai mult aceste atacuri, care au destabilizat atmosfera la club şi jucătorii au înţeles că nu se vrea promovarea. Nici nu puteam ataca promovarea, din moment ce nu am dat niciun ban pentru jucători. Ca să poţi promova ai nevoie de un buget pentru achiziţii, iar eu nu am avut niciun ban pentru acest capitol. Apreciez în mod deosebit eforturile pe care le face primarul pentru susţinerea sportului ieşean. Dar nu putem construi un club puternic numai cu acest sprijin. Mi-am dat seama că aici se caută oameni supuşi, executanţi, care să accepte să fie conduşi. Eu sunt un om de colaborare, dar nu accept să fiu condus din exteriorul clubului de oameni care nu au nicio treabă cu fenomenul. Eu am venit la Iaşi să conduc, iar meseria unui preşedinte este să conducă, nu să asculte poruncile altora", a mai spus Grigore Sichitiu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite