La Urziceni a venit deja primăvara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unirea a bătut Sevilla şi are asigurată calificarea în „16“-mile Ligii Europa. Unirea a depăşit Steaua şi CFR Cluj, devenind echipa din România care a reuşit cele mai multe puncte (8) în Liga Campionilor.

Trupa lui Dan Petrescu i-a luat tare pe îngâmfaţii iberici încă din startul partidei. Pentru două minute. După o învălmăşeală în careu, Brandan a înscris, însă Ovrebo a anulat golul pe motiv de ofsaid.

Speriaţi, ialomiţenii au cedat complet iniţiativa ulterior, statistica arătând că la pauză raportul posesiei era de 70% la 30% în favoarea spaniolilor. Cu cinci, şase sau chiar opt fundaşi, jucătorii Unirii au oferit doar două breşe, când „minunea” atât de cerută s-a numit bara, la încercările lui Kanoute şi Negredo.

Petrescu a pierdut pariul

Puşi să atace, elevii lui Petrescu păreau în prima parte ca nişte taximetrişti obişnuiţi cu Dacia 1310 obligaţi să conducă un Ferrari: de frică mergeau doar în prima viteză. Simţind că Bilaşco nu face faţă singur în ofensivă, fundaşul andaluz Ivica Dragutinovici s-a gândit să ajute la înfăptuirea minunii şi a marcat un autogol de senzaţie chiar la ultima fază a primei reprize. Paradoxal, ialomiţenii au ieşit de la cabine mai bine înfipţi în ghete.

Varga şi-a amintit că este de profesie mijlocaş ofensiv şi şi-a creat trei ocazii mari la poarta lui Varas, determinându-şi antrenorul să uite că în cazul victoriei îşi va lăsa salariul pe o lună, de 44.000 de euro, în mâinile jucătorilor. Cu puţin ajutor de la Zeiţa Fortuna şi adversari, „furnicile” lui Petrescu au dovedit că nu e de-ajuns să aştepţi o minune şi că lucrurile bune se întâmplă celor care luptă pentru a le înfăptui.

Telex

-Spaniolii, gesturi de caritate. Trei jucători de la Sevilla şi preşedintele Del Nido au vizitat ieri o casă de copii, acolo unde au împărţit tricouri şi mingi de fotbal.

-Stăpânii autogolurilor. După cele două autogoluri de care au beneficiat la Rangers, în meciul câştigat cu Glasgow, jucătorii Unirii au mai primit cadou un gol aseară, marcat de Dragutinovici.

-Gigi, contestat şi aseară. Fanii de la Peluza Nord nu l-au uitat nici la acest meci pe patronul echipei Steaua, Gigi Becali. La fiecare degajare a portarului Sevillei, aceştia l-au înjurat.

-Todoran şi Paraschiv, pe făraş.  În lotul Unirii nu au fost păstraţi pentru meciul cu Sevilla mijlocaşii Dinu Todoran şi Sorin Paraschiv. Cei doi ar putea chiar părăsi echipa în iarnă, deoarece sunt în dizgraţia lui Dan Petrescu.

-Maftei ratează derby-ul cu Stuttgart. Fundaşul Unirii a fost avertizat în minutul 83 şi, cum mai avea două cartonaşe galbene primite în meciurile precedente, va fi suspendat pentru „finala“ de la Stuttgart.

1-0

Unirea Urziceni: Arlauskis – Bordeanu, Galamaz, Maftei, Mehmedovici, Brandan – D. Varga (89 Semedo), R. Gomes (90 Pădureţu), Apostol, S. Frunză (63 T. Bălan) – Bilaşco.  Antrenor:  Dan Petrescu

FC Sevilla: J. Varas – Konko, S. Sánchez, Dragutinovici, F. Navarro – J. Navas, Zokora, Lolo (62 Renato), Capel (62 Luis Fabiano)– Kanouté, Negredo (70 Perotti). 

Antrenor: Manuel Jiménez

Gol: Dragutinovici 45 – autogol

Stadionul „Steaua“:  12.000

Arbitru: Tom Ovrebo (Norvegia)

Filmul meciului

Mihai Stoica: "Am anticipat că Urziceniul este capabil de orice. Echipa poate să facă orice sacrificiu, e în stare de orice. Jucătorii merită felictări. Pe Ghencea ne-am simţit ca pe teren propriu. E foarte greu să aleg jucătorul meciului. Mehmedovici a evoluat formidabil, mai ales pe final când a avut o intervenţie incredibilă. E păcat să fac evidenţieri pentru că toată echipa merită felicitată"

Mircea Sandu, preşedinte FRF: "Varga a alergat astăzi cît a alergat în toată cariera lui, a avut nişte acţiuni foarte bune. Nici o picătură de energie n-a mai rămas în ei. Sper să nu ne temem iar de arbitraj şi de alte lucruri, avem două şanse din trei la calificare. Băieţii să nu mai meargă la fete şi să se antreneze ca cei de la Unirea. Modelul Urziceniului este acum experimentat de Vaslui şi chiar de FC Braşov"

Vasile Maftei: "Suntem în primăvara europeană. Vrem în Liga Campionilor, nu în Europa Ligă. Sperăm să reuşim"

Marius Bilaşco: "Ne doream un rezultat bun al Rangersului. Asta este, mergem la Stuttgart şi sperăm să ne întoarcem de acolo neînvinşi"

Sorin Frunză: "Este o performanţă extraordinară pentru noi. Parcă nu ne mai mulţumeşte Europa League şi vrem mai departe în Liga Campionilor. După ce baţi pe Rangers şi pe Sevilla, parcă meriţi să joci mai departe.Lăsăm deoparte meciul cu Stuttgart, avem cîteva partide importante în campionat pînă atunci. Îi mulţumim lui Dragutinovici, Mehmedovici deja a făcut-o"

Dan Petrescu: "Este o victorie extraordinară pentru fotbalul românesc, dar, din păcate, nu a adus şi calificarea în primăvara europeană Champions League. Din păcate, Maftei, care a fost cel mai bun în această seară, nu va juca la Stuttgart. E adevărat că sîntem deja calificaţi în Europa Leaggue, dar cînd baţi pe Sevilla şi ai 8 puncte parcă vrei mai mult. Sincer, eu nu mă mai aşteptam după meciul de la Glasgow să mai facem patru puncte. Acum trebuie să mă gîndesc ce voi plăti. În primul rînd, merită felicitări aceşti jucători. Sînt nişte eroi. Deocamdată nu avem de ce să ne bucurăm, avem mult de muncit pînă la calificarea în Liga Campionilor. Eu cred că golul nostru a fost valabil iar în repriza a doua am avut ocaziile mai mari şi cred că am fi meritat să mai dăm un gol. Am obosit şi noi să ne gîndim că următorul meci e cel mai important şi totuşi victoria să nu ne aducă nimic"

"Suntem foarte bucuroşi. Mulţumim din suflet publicului minunat. Nu am reuşit un joc spectaculos, dar e bine că am câştigat. Am muncit, ne-am sacrificat, ne-am dat viaţa şi avem rezultate. Am reuşit să facem 8 puncte, nu ne oprim aici şi trebuie să jucăm mult mai bine la Stuttgart. La Urziceni nu am avut un asemenea public...vrem să îi facem fericiţi pe români. La Stuttgart va fi meciul vieţii, sper să obţinem ceva", a declarat George Galamaz la TVR 1.

Clasament Grupa G

1. Sevilla FC       5   3   1   1   10 -  4   10

2. Unirea Urziceni  5   2   2   1    7 -  5    8

3. VfB Stuttgart    5   1   3   1    6 -  6    6

4. Glasgow Rangers  5   0   2   3    4 - 12    2

Bucurie uriaşă pe teren. Unirea face turul stadionului, aplaudându-i pe cei peste 20.000 de fani.

Min 95 - Fluier final. Unirea Urziceni a învins Sevilla. Seară magică pentru formaţia lui Dan Petrescu, care au acumulat opt puncte în grupa lor din Champions League.

Min 93 - Delir în tribune. Peste 20.000 de oameni scandează "ROMÂNIA, ROMÂNIA!". Urziceniul este aproape o mare victorie

Min 93 - Încă o ocazie pentru Sevilla. Kanoute a şutat în plasa laterală

min 92 - Ocazie mare pentru spanioli. Balonul a trecut puţin peste poarta lui Arlauskis

Min 90 - De la margine s-au arătat 5 minute de prelungiri

Min 89 - Varga trage de timp. După ce se ridică este înlocuit cu Semedo. Mai este foarte puţin din meci, publicul o încurajează frenetic pe Unirea.

Min 86 - Presiunea a crescut la poarta Unirii. Spaniolii nu reuşesc însă să se apropie periculos.

Min 82 - Maftei a văzut "galben" şi nu va aevolua cu Stuttgart, în meciul următor

Min 79 - Bilaşco a acuzat o accidentare şi a fost scos cu targa de pe teren. Atacantul a revenit rapid în joc

Min 75 - Galamaz a primit "galben"

Min 74 - Varga iroseşte o nouă ocazie. A şutat de la marginea careului puţin peste poarta spaniolilor

Min 70 - O nouă ocazie pentru ialomiţeni. Bilaşco nu a ajuns la un balon pe care îl trimite în poartă.

Min 65 - Tibi Bălan a intrat pe teren, în locul lui Sorin Frunză

Min 62 - Ocazie imensă pentru Unirea. Din şase metri, Varga a şutat în plasa laterală.  Ialomiţenii au fost aproape de 2-0

Min 60 - Momente bune Unirea. Sevilla dă semne că se teme de români

Min 56 - Ocazie mare pentru Unirea. Varga a şutat din întoarcere, portarul spaniolilor a respins

Min 52 - Spaniolul Navas a fost avertizat şi el cu "galben"

Min 49 - Apostol a încasat cartonaşul galben.

Min 46 - A început repriza a doua

Min 45 + 1 - S-a încheiat prima repriză. Campioana României conduce Sevilla cu 1-0 la pauză

Min 45 - GOOOL Unirea. Dragutinovici a înscris cu capul în propria poartă. Unirea - Sevilla 1-0

Min 41 - Ricardo a şutat slab de la 30 de metri

Min 37 - Urziceniul construieşte cu greu.  Spaniolii controlează mijlocul terenului

Min 32 - Corner pentru Unirea. Portarul oaspeţilor a reuşit să reţină balonul.

Min 27 - Dan Petrescu le-a făcut semn jucătorilor lui să atace

Min 22 - Ricardo a încasat primul cartonaş galben

Min 19 - O ală mare ocazie pentru spanioli. Balonul a lovit bara, la o faza la care Arlauskis a fost depasit total

Min 17 - Negredo a şutat pe lângă poarta românilor

Min 14 - Lolo a executat o lovitură liberă, direct în braţele lui Arlauskis.

Min 8 - Ocazie mare pentru spanioli. Brandan a fost depăşit pe dreapta, mingea a fost centrată în careu, Kanoute a reluat în bară, iar apoi Navas a tras peste poarta lui Arlauskis

Min 2 - Unirea a reuşit să marcheze, prin Brandan, dar golul a fost anulat pentru ofsaid

Min 1 - A început meciul

Cu o jumătate de oră înainte de primul fluier al partidei, pe stadion sunt 10.000 de suporteri

"Este un meci greu. Ar fi o mare izbândă să luăm cel puţin un punct în faţa acestei mari echipe", a spus managerul Urziceniul, Mihai Stoica, cu puţin timp în urmă.

"E un meci important pentru tară, suntem puşi în faţa unei situaţii în care nici o echipă românească nu a mai fost. Dacă vom câştiga ne putem califica în optimile Ligii Campionilor. Se poate spune că o victorie în faţa unei asemenea echipe e un miracol. Nu mă gândesc că vom bate, sper doar că putem câştiga ", a spus ieri antrenorul Dan Petrescu.

Sevilla, care a câştigat cu 2-0 partida tur, a venit la Bucureşti pentru a lua cel puţin un punct din confruntarea. „Vrem să ne asigurăm primul loc în grupă, pentru a juca returul din optimi pe teren propriu", a dezvăluit preşedintele Sevillei, Jose Maria del Nido. Antrenorul Manolo Jimenez se confruntă însă cu probleme importante de efectiv, căpitanul Palop, plus Fazio, Escude, Adriano, Duscher, De Mul şi Acosta fiind accidentaţi, în timp ce ivorianul Arouna Kone nu a făcut deplasarea din cauza unui tragic accident suferit de fiica sa. Chiar şi aşa, andaluzii ar putea odihni alte câteva piese grele, precum Luis Fabiano, Perotti şi Zokora, pentru a putea să ţină pasul în campionat cu „granzii" Real Madrid şi FC Barcelona.

"Partida cu Sevilla e cea mai importanta din istoria postcomunista a fotbalului romanesc. Nici semifinala UEFA cu Middlesbrough nu se poate compara cu meciul de marti", a spus Mihai Stoica, presedinte Unirea.

Stadion:  "Steaua"

Echipe:

Unirea: Arlauskis - Bordeanu, Galamaz, Maftei, Mehmedovic, Brandan - Frunză, Ricardo Vilana, Apostol, Varga - Bilaşco
; Antrenor: Dan Petrescu;

Sevilla: Javi Varas - Konko, Dragutinovic, Lolo, Fernando Navarro - Zokora - Jesus Navas, Sanchez, Diego Capel - Kanoute, Negredo; Antrenor: Manolo Jimenez

Clasament Grupa G

1. Sevilla FC       4   3   1   0   10 -  3   10

2. Unirea Urziceni  4   1   2   1    6 -  5    5

3. VfB Stuttgart    4   0   3   1    4 -  6    3

4. Glasgow Rangers  4   0   2   2    4 - 10    2

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite