Ribery nu va juca în meciul Franţa - România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mijlocaşul Franck Ribery nu va face apel pentru suspendarea de trei meciuri din echipa naţională, primită pentru participarea la greva efectuată de lotul Franţei în timpul turneului final al Cupei Mondiale, ratând, astfel, jocul cu România de la 9 octombrie, din preliminariile CE.

"Deşi consideră că sancţiunea Comisiei federale de disciplină nu are fundament, fiind, deci, injustă, Franck Ribery a hotărât să nu facă apel", a spus avocatul jucătorului, Jean Didier Lange, într-un comunicat.

Ribery, al doilea căpitan al reprezentativei Franţei, a fost suspendat, la 17 august, pentru următoarele trei meciuri, fiind considerat unul dintre iniţiatorii grevei lotului, din 20 iunie, de la Knysna (Africa de Sud). Mijlocaşul ar putea reveni, abia la 12 octombrie, în jocul cu Luxemburg, după întâlnirea Franţa - România, programată la 9 octombrie, în preliminariile Campionatului European din 2012.

Astfel, jucătorul formaţiei Bayern München nu urmează exemplul căpitanului Patrice Evra, care a decis să înainteze apel, după ce a fost sancţionat de către federaţie cu cinci jocuri suspendare, în acelaşi caz al grevei de la CM 2010.

Comisia de Disciplină a Federaţiei Franceze de Fotbal (FFF) a decis, la 17 august, să îl suspende 18 meciuri din echipa naţională pe Nicolas Anelka, în timp ce Patrice Evra a fost suspendat cinci partide, Franck Ribery trei şi Jeremy Toulalan una pentru incidentele de la Cupa Mondială.

În timpul Cupei Mondiale din Africa de Sud, echipa naţională a Franţei a refuzat să efectueze o şedinţă de pregătire, în semn de protest faţă de faptul că atacantul Nicolas Anelka fusese exclus din lot, deoarece îl insultase pe selecţionerul Raymond Domenech la pauza meciului Franţa - Mexic (scor 0-2), din 17 iunie. Echipa Franţei a fost eliminată în prima fază a turneului final al Cupei Mondiale, terminând ultima în Grupa A, cu un singur punct.

Franţa este adversara României în grupa D a preliminariilor Campionatului European din 2012, alături de Bosnia-Herţegovina, Belarus, Albania şi Luxemburg. România va întâlni echipa Franţei, în data de 9 octombrie, în deplasare, şi la 6 septembrie 2011, pe teren propriu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite