Rapid – Steaua 5-1. Steliştii, “măcelăriţi” în Giuleşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rapid a umilit Steaua, scor 5-1, pe Giuleşti, într-un meci care, practic, n-a avut istoric. Fotbaliştii lui Ioan Andone, aflat la prima victorie în faţa "roş-albaştrilor" din postura de antrenor al Rapidului, s-au distrat cu apărarea Stelei, mult prea lentă în acest joc. După victoria din această seară, "vişinii" speră în continuare la o poziţie care să le asigure prezenţa în Europa. Steliştii fac un mare pas greşit în lupt

FINAL DE JOC.

Min 88. SCHIMBARE LA STEAUA. Iese EMEGHARA, intră GOLANSKI

Min. 82. SCHIMBARE LA STEAUA. Iese KAPETANOS, intră SURDU

Min 81. SCHIMBARE LA RAPID. Iese Spadacio, intră HEREA.

Min 78. SCHIMBARE LA RAPID. Iese IONIŢĂ, intră GAURACS

MIN 74. GOOOOOOOOOOL RAPID! Intrat de doar câteva secunde, HELDER marchează pentru 5-1.

MIN 73. SCHIMBARE LA RAPID. Iese Ştefan Grigorie, intră HELDER

Min 71. Bogdan Stancu are o execuţie de fineţe, un "câlcâi", însă Bornescu este la post.


Min 68.
Arman Karamian trage la colţul scurt din lovitură liberă, însă doar în braţele lui Bornescu

Min. 63. Ocazie foarte mare pentru Rapid. Lazăr îi pasează pe culoar lui Spadacio, care trimite însă pe lângă poartă din 14 metri

Min 60. SCHIMBARE LA STEAUA. Iese TOJA, intră ARMAN KARAMiAN.

MIN 59. Nicoliţă îşi încearcă norocul cu un şut de la peste 30 de metri.

Min. 52. Jucătorii din apărarea Stelei efectiv nu-şi revin. Gafează la faze simple. Cesinha încearcă să profite de "găurile" din defensiva "roş-albaştrilor", însă ratează pe puţin ţinta. Şi Tătăruşanu are o ieşire neinspirată.

Pe stadionul din Giuelşti, fiecare pasă a rapidiştilor este însoţită de "OLE"-urile celor aproximativ 8000 de spectatori.

Jocul s-a reluat de la scorul de 4-1 pentru Rapid.

GIGI BECALI  A PLECAT ÎN PRIMA REPRIZĂ. Patronul Stelei nu a rezistat pe Giuleşti decât 35 de minute.

"Am plecat acum, pentru că nu mai aveam ce să văd şi mă simţeam chiar umilit. Am luat patru goluri în 35 de minute, iar noi până acum n-am avut nici măcar un corner. A fost pac-pac-pac şi gata, ne-au terminat. N-am avut timp nici să intre în mine puţină adrenalină. A fost o ciuruială rapidă. Nu am ce măsuri să iau, asta este. Acum o să mă rog să bată mâine CFR la Timişoara, ca să nu pierdem locul al doilea. Nu vreau să mă mai îmbolnăvesc în fotbal. Mai bine că a fost aşa în acest meci, că dacă ar fi fost egal până spre final şi am fi primit atunci gol, era mai rău", a spus Becali.

S-a încheiat prima repriză în Giuleşti. Scorul este incredibil, Rapid-Steaua 4-1. Alexandru Ioniţă, cu o dublă, Cesinha şi Marius Constantin au marcat pentru gazde, în timp ce steliştii au punctat prin Kaptanos, din penalti.

Min 42. Bătălia se duce undeva la mijlocul terenului. Ambele echipe greşesc acum pase simple. Jocul s-a mai liniştit puţin după nebunia din prima parte a reprizei.

Min 33. GOOOOOOOOL RAPID!!!!!!! Marius Constantin  marchează din penalti, după ce Ştefan Grigorie a fost faultat în careu de Emeghara. Incredibil. Minutul 35, scorul este 4-1

Min 26. Fundaşul muntenegrean Vladimir Bozovic are probleme musculare, după un duel cu Toja. Fotbalistul primeşte îngrijiri medicale, dar se pare că va putea continua jocul.

Min 23. GOOOOOOOOOOOOOL RAPID! Cesinha majorează diferenţa pe tabelă. Rapidistul pleacă din poziţie regulamentară, îl depăşeşte pe Tătăruşanu şi marcheză pentru 3-1.

Min 20. Săpunaru are o intervenţie criminală asupra lui Cristi Tănase. În mod normal, fotbalistul trebuia eliminat, însă arbitrul Avram nu i-a dat nici cartonaş galben!

Min 17. GOOOOOOOOOOOOOOL RAPID!!! Ioniţă reuşeşte să marcheze din nou, în urma unei greşeli enorme a apărării steliste.


Min 15 GOOOOOOOOOOOL Steaua! Kapetanos marchează si aduce egalarea. Grecul ajunge la 14 reuşite în acest sezon, la egalitate în clasamentul golgheterilor cu dinamovistul Andrei Cristea!


MIN 13. PENALTI PENTRU STEAUA. Avram dictează lovitură de la 11 metri, după un fault a lui Marius Constantin asupra lui Kapetanos.


Min 10. Corner pentru fotbaliştii lui Andone. Rapidiştii pun presiune fantastică pe stelişti. Cesinha loveşte greşit balonul şi steliştii răsuflă uşuraţi. Până acum oaspeţii nu au avut nicio ocazie de gol.


Min. 7 GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL RAPID!!!!!!!!!!!!!!! Ioniţă deschide scorul după o lovitură de cap senzaţională, după o centrare venită în forţă de la Bozovic.


Min 5. Rapidiştii au o lovitură liberă periculoasă, de la 30 de metri, Ioniţă reia puţin pe lângă poarta apărată de Tătăruşanu. Gazdele încep în forţă


Fanii Rapidului fac spectacol în tribunele din Giuleşti. Aceştia au pus la punct o coregrafie impresionantă, pe o pânză imensă au trecut numele tuturor jucătorilor care au cucerit primul titlu pentru "vişinii".


A început partida


Rapidiştii au afişat un mesaj în memoria fostului fotbalist Sandu Neagu, decedat ieri. De latfel, fotbaliştii au intrat pe teren cu tricouri pe care era imprimat chipul fostului rapidist


Galeria Stelei nu este prezentă la meciul de pe Giuleşti, în sectorul rezervat fanilor "roş-albaştrii" au luat loc ofiţerul de presă al echipei din Ghencea şi grecul Tall,neinclus în lot.

Iată cele două echipe:

RAPID: Bornescu - Săpunaru, M. Constantin, Ad. Iordache, Bozovic, - Matici, Lazăr - Grigorie, Spadacio, Cesinha - Ioniţă
Rezerve: Straton, Helder, Iencsi, Herea, Răduţă, I. Iordache, Gauracs

STEAUA: Tătăruşanu - Emeghara, Tudose, Jelev, P. Marin - Nicoliţă, Ov. Petre, Toja, Cr. Tănase - Kapetanos, B. Stancu
Rezerve: Zapata, Parpas, Golanski, Arman Karamian, Baciu, Pleşan, Surdu

Stări de spirit total diferite în cele două tabere, un singur lucru au în comun: presiunea rezultatelor. Steliştii vor cele trei puncte vitale în lupta directă cu CFR la titlu, în timp ce fotbaliştii din Giuleşti au nevoie de victorie pentru a se apropia de locurile care asigură participarea în Europa League.

"Suntem conectaţi la meciul cu Rapid. Este un meci dificil, cu o echipă care îşi joacă, probabil, ultima şansă pentru un loc într-o cupă europeană. Noi avem obiectivul nostru, îl urmărim, suntem în grafic, aşa că mergem la victorie", a spus antrenorul Stelei, Mihai Stoichiţă.


"Omologul" său de la Rapid, Ioan Andone, este sigur de victoria formaţiei sale: "Este un meci special cu Steaua. Nu ne interesează spectacolul, ne interesează cele trei puncte pentru a putea reîncepe drumul spre Europa. Pentru că din păcate de când sunt eu aici am făcut prea puţine puncte. Nu ştiu ce palmares am eu ca antrenor în partidele cu Steaua, dar eu sunt norocos şi sigur câştigăm meciul".

Problemele financiare îi apasă şi pe stelişti şi pe rapidşti.


"Am înţeles şi problema banilor, se va rezolva în următoarele zile. Vom juca şi fără bani, înţelegem care este situaţia, ştim că îi vom lua, poate săptămâna viitoare", a precizat Stoichiţă, în vreme ce Andone a punctat situaţia de la clubul său:"L-am invitat de domnul Copos în mai multe rânduri la antrenamente. E bine că mai iese şi dânsul din birou, mai vorbeşte cu jucătorii de salarii, de prime. Jucătorii au prime speciale pentru meciul cu Steaua. Din moment ce echipa va veni pe locul şase, ei vor primi banii după fiecare meci. Şi sunt bani mulţi".

Partida din Giuleşti va fi arbitrată de Marius Avram, la centru şi Octavian Şovre şi Mircea Orbuleţ, la cele două linii.

MAI CITIŢI :


Drama lui Neagu: o viaţă în negru!

Stoichiţă: "Meciul cu Rapid? Doar o reglare de conturi"

Ultima victorie a Stelei în Giuleşti: 2-0, la masa verde, în martie 2008
Ultimul meci jucat pe terenul Rapidului: 0-0, în 9 noiembrie 2008
În tur, scorul a fost egal, 1-1.

Fotbaliştii lui Ioan Andone au renunţat astăzi la tradionala oră de relaxare la billiard sau bowling, preferând să petreacă puţin timp într-un mall bucureştean.

Ioan Andone nu şi-a mai lăsat băieţii la complexul IDM, locul unde se recreau până acum giuleştenii. În schimb, aceştia s-au plimbat mai bine de oră în mall-ul din Băneasa.

Superstiţioşi, steliştii nu au "trădat" rutina şi au petrecut aproape două ore la billiard şi tenis de masă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite