LIVETEXT: Popescu: "Nu voi candida la preşedinţia FRF!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Popescu
Gheorghe Popescu

Gică Popescu a spus că, în semn de protest faţă de conducerea fotbalului românesc, nu va candida la şefia Federaţiei Române de Fotbal.

UPDATE: Mircea Sandu: "Popescu a făcut o declaraţie nesimţită!"

"Am organizat acestă conferinţă de presă pentru a-mi exprima protestul meu faţă de ceea ce se întâmplă în fotbalul românesc şi să anunţ că nu voi candida la alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal"

"M-am pregătit suficient şi aş fi fost pregătit la alegeri, dacă data nu ar fi fost mutată pe 25 ianuarie. Am avut anumite întâlniri şi am semnat un precontract de 10 milioane de euro, cu o firmă de management sportiv, care ar fi devenit contract în momentul în care aş fi devenit preşedinte al FRF. Aş fi folosit aceşti bani pentru binele fotbalului românesc, dar, acum, acest lucru nu mai este posibil din cauza devansării alegerilor".

"În urmă cu patru ani am muncit enorm timp de trei săptămâni, am parcurs mii de kilometri pentru a-mi prezenta programul. Am muncit mult, pentru că tot ce am realizat în viaţă am realizat prin muncă şi am luptat pentru fiecare vot în parte. Nu pot, prin urmare, să accept ca o funcţie atât de importantă să fie obţinută fără muncă. Cele 102 voturi pe care le-am obţinut în urmă cu patru ani le-am câştigat pe baza programului, explicându-le oamenilor ce doream să realizez. Acum pur şi simplu nu am timp să le prezint oamenilor programul meu".

"Devansare acestei date este o decizie aberantă pe care nu o înţeleg. Este o mârşăvie. Acum patru ani, alegerile s-au disputat cu şase săptămâni mai târziu, acum cu mult mai devreme"

"L-am sunat pe domnul Marin Condescu (preşedintele clubului Pandurii Târgu-Jiu) şi i-am mulţumit pentru susţinere şi faptul că a făcut publică suţinerea. Dânsul a înţeles motivele pentru care nu candidez".

"Actuala conducere a FRF nu a realizat nimic. Construcţia noului stadion naţional nu se datorează conducerii FRF"

"Aş dori să-i răspund donului Dumitru Dragomir, care a spus public faptul că sunt băiat deştept dacă nu candidez. Îi răspund că sunt băiat deştept indiferent de acest aspect. Putea măcat să-mi spună, într-o discuţie privată, să nu candidez ca să nu le tulbur apele".

"În legătură cu procesul în care sunt implicat, referitor la transferurile din fotbal, să lăsăm justiţia să-şi facă treaba. Au fost nişte impozite pe care a trebuit să le plătesc, le-am plătit".

"Eu consider că aş fi pregătit pentru această funcţie. Ce ar trebui să învăţ ca să devin preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal? Să joc pingpong cu comisiile?"

"Oamenii de lângă mine au o imagine foarte bună în străinătate. Gică Hagi a jucat la Real Madrid şi este cunoscut în lumea întreagă. Eu am fost căpitanul echipei FC Barcelona şi cei care au fost cu mine în oraş ştiu ce reacţie au oamenii faţa de mine. Belodedici a câştigat două Cupe ale Campionilor şi este foarte apreciat în Spania. Dan Petrescu a fost o adevărată legendă a lui Chelsea şi aţi văzut cum este primit la Londra de către fani".

"Programul meu de campanie, din păcate, este, în mare, acelaşi ca acum cinci ani şi cred că şi la următoarele alegeri va fi de asemenea valabil, pentru că noua conducere nu va schimba nimic, pentru că va fi aceeaşi".

Gheorghe Popescu a candidat la alegerile din 2005, atunci când a fost învins clar de Mircea Sandu.

Mircea Sandu: "Popescu a făcut o declaraţie nesimţită!"

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a replicat dur la acuzele lui Gică Popescu, cel care a spus că actuala conducere a FRF nu a realizat nimic. "Nu am încălcat statutul Federaţiei Române de Fotbal. Este o declaraţie nesimţită aceea că nu am făcut nimic la conducere FRF. Eu duc o campanie continuă, din anul 1990. Nici Mircea Sandu, nici Gică Popescu ori altcineva nu poate să facă multe atât timp cât Guvernul României nu a făcut nimic pentru sport în utlimii 20 de ani. Mai vreau încă două mandate, iar în 2018 mă las",  a spus Mircea Sandu, preşedintele FRF.

Marin Condescu, preşedintele clubului Pandurii Târgu Jiu şi unul dintre principalii susţinători ai lui Gică Popescu, a declarat că Sandu încă mai poate fi îndepărtat de la FRF. "Gică Popescu ar fi fost principalul contracandidat al lui Mircea Sandu, dar chiar şi aşa nu se ştie ce se va întâmpla la alegeri", a spus Marin Condescu, preşedintele clubului Pandurii Târgu Jiu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite