Un parlamentar PNL propune referendum pentru sprijinirea echipei Universitatea Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Piţurcă
Victor Piţurcă

Deputatul PNL Ionuţ Stroe propune organizarea unui referendum prin care craiovenii să se exprime dacă o parte din taxele şi impozitele, pe care le plătesc la bugetul local, să se îndrepte către echipa de fotbal Universitatea Craiova, întrucât clubul trece printr-o perioadă financiară dificilă.

Parlamentarul liberal Ionuţ Stroe a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că echipa de fotbal Universitatea Craiova, care trece printr-o situaţie financiară dificilă, trebuie ajutată de către comunitate.

"Nimeni nu ne-ar ierta dacă am asista pasiv la prăbuşirea unui simbol al Craiovei şi, de ce nu, al Olteniei, mai ales în anul trecerii în nefiinţă a celui mai înfocat suporter al echipei, poetul Adrian Păunescu (...) Activitatea clubului trebuie să beneficieze de pe urma sprijinului comunităţii", a spus Stroe.

Deputatul PNL propune autorităţilor locale organizarea unui referendum prin care craiovenii să se exprime dacă o parte din taxele şi impozitele încasate la bugetul local să se îndrepte spre clubul Universitatea Craiova.

"Este falsă ideea că primăria finanţează clubul. Ea reprezintă comunitatea şi interesele comunităţii. Nu ar fi foarte costisitor şi ar fi lămuritor un referendum la nivelul comunităţii noastre vizavi de modul în care craiovenii pot investi o parte din taxele şi impozitele lor în activitatea fotbalistică din municipiul nostru", a spus Ionuţ Stroe.

Vicepreşedintele PNL Dolj Ionuţ Stroe susţine că situaţia financiară precară a clubului a fost generată de criza economică.

"Pe de altă parte, lipsa de experienţă şi chiar de profesionalism a conducătorilor şi a celor care sunt implicaţi în acest fenomen, în domeniul atât de delicat cum este managementul unui club sportiv şi profesionist. Intenţiile cele mai bune ale unor conducători au făcut să se transforme în eşecuri răsunătoare", a mai spus Stroe.

Parlamentarul liberal consideră că aducerea lui Victor Piţurcă la echipa din Bănie este de bun augur, însă vine într-o situaţie grea pentru echipă.

"Clubul nostru reprezintă o afacere ca oricare alta, însă are regulile lui specifice. De aceea trebuie să se apeleze la manageri adevăraţi. Aducerea lui Victor Piţurcă la Craiova reprezintă un prim pas în profesionalizarea clubului. Din păcate, situaţia este una extrem de dificilă şi trebuie să înţelegem cu toţii că acest club nu poate trăi din vânzarea de bilete şi abonamente sau din drepturile de televizare", a precizat Stroe.

Managerul echipei Universitatea Craiova, Victor Piţurcă, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că există şanse să nu mai continue din această iarnă la gruparea din Bănie, dacă situaţia financiară nu se va ameliora.

"Ţin de la început să vă spun că avem mari probleme financiare. Datoriile clubului sunt foarte mari şi nu ştiu cum putem ieşi din această situaţie", a afirmat Piţurcă.

Tot marţi, finanţatorul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, declara că gruparea olteană are datorii mari la bugetul de stat şi că este posibil ca formaţia să nu primească licenţa pentru sezonul viitor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite