Mircea Sandu, audiat la DNA în dosarul "Şpagă pentru titlu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Sandu
Mircea Sandu

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, s-a prezentat, în această dimineaţă, la Direcţia Naţională Anticorupţie. Procurorii fac cercetări în urma unor declaraţii potrivit cărora patronul Politehnicii Timişoara, Marian Iancu, ar fi vrut să mituiască arbitrii.

Mircea Sandu a fost citat pentru a fi audiat în acest dosar în care procurorii anticorupţie s-au sesizat după ce preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a declarat cotidianului ProSport că patronul Politehnicii Timişoara, Marian Iancu, "se pregătea să dea 1,5 milioane de euro la ligă şi 500.000 la arbitri" pentru ca formaţia sa să câştige titlul sezonul trecut.

De ce crezi că în România scandalurile de corupţie din fotbal se opresc doar la vorbe?

Spune si tu

Preşedintele FRF a venit la sediul DNA în jurul orei 10.00, el nefiind însoţit de avocat. Mircea Sandu a spus că nu vrea să facă acum declaraţii privind audierea sa la DNA. Şi Gigi Becali a fost citat pentru a fi audiat ca martor în acest dosar, finanţatorul stelist declarând că se va prezenta numai când va dori şi nu le va spune nimic procurorilor anticorupţie.

"Am declarat tot ce am auzit, lucruri despre care am spus şi la presă, că cineva a pregătit 1,5 milioane de euro pentru LPF şi 500.000 de euro pentru arbitri. Sunt şi domnii procurori suporteri de fotbal şi s-au declarat mâhniţi de situaţia în care a ajuns fotbalul românesc. Aceleaţi lucrui mă mâhnesc şi pe mine. Am aflat aceste detalii de la un ziarist care vorbea cu nişte colegi. S-a întâmplat cu 3-4 ani în urmă, nu are legătură cu ce a spus Becali sau cu domnul Avram. Eu unul nu pot să iau nici o măsură pentru că nu am probe. Am discutat cu procurorii şi de presiunea la care a fost supus de-a lungul timpului Viorel Duru, atît cu licenţierea Craiovei de acum cîţiva ani, dar şi în legătură cu Timişoara şi Bihorul de acum. Vedem la TAS, săptămîna viitoare. Duru şi avocaţii vor merge acolo să susţină cauza neacordării licenţei", a spus Sandu la ieşirea del a DNA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite