Peste 700 de jandarmi vor fi mobilizaţi la meciul Steaua - Dinamo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 700 de jandarmi vor fi mobilizaţi în ziua disputării finalei Cupei României la fotbal, care va avea loc în 25 mai, între echipele Steaua - Dinamo, partidă ce se va desfăşura pe Stadionul Tineretului din Braşov, la care sunt aşteptate să asiste aproximativ 7.000 de persoane.

Potrivit inspectorului general al Jandarmeriei Române, colonelul Costel Gavrilă, cei peste 700 de jandarmi vor fi prezenţi atât pe stadion şi pe căile adiacente, cât şi în centrul oraşului, în Piaţa Sfatului, unde va fi amplasat un ecran uriaş unde meciul va fi transmis în direct.

De asemenea, suporterii celor două echipe vor fi "escortaţi" de jandarmi pe calea ferată şi pe şosea pe ruta Bucureşti - Braşov - Bucureşti.

Cei peste 700 de jandarmi vor proveni din Braşov, Bucureşti, Ploieşti şi Târgu Mureş, iar acestora li se vor adăuga reprezentanţi ai Poliţiei, Poliţiei Transporturi Feroviare şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Meciul Steaua - Dinamo Bucureşti este considerat de risc ridicat, aceasta fiind cea mai mare mobilizare de forţe de ordine pentru un meci de fotbal din Braşov.

"Toate măsurile le-am gândit pentru a nu fi lezată onoarea şi demnitatea niciunui cetăţean. Avem şi suporteri care au interdicţie de a participa la competiţii sportive, în special fotbal, şi am luat măsurile necesare pentru ca aceştia să nu intre în tribune", a spus Gavrilă.

Inspectorul general al Jandarmeriei Române a venit, joi, la Braşov, pentru a verifica dacă Stadionul Tineretului îndeplineşte condiţiile necesare petnru a găzdui o finală a Cupei României şi dacă au fost luate toate măsurile necesare pentru siguranţa cetăţenilor.

"Din păcate, stadionul de la Braşov nu se ridică la standardele europene. Se putea mai bine, dar am luat măsuri pentru afluire şi defluire în condiţii de siguranţă", a mai spus Gavrilă.

Accesul pe stadion se va face cu trei ore înainte de începerea meciului, care este programat să înceapă de la orele 21.15.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite