Lupescu: "Nu voi mai accepta arbitri străini în Liga I"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Lupescu
Ionuţ Lupescu

Directorul General al Federaţiei Române de Fotbal, Ionuţ Lupescu, a declarat că din retur vor oficia la meciurile din campionatul Ligii I doar arbitri români.

"Comitetul Executiv a luat o decizie în privinţa arbitrilor străini şi aceasta va fi menţinută. Sub nici o formă nu vom mai accepta arbitri străini la meciurile din Liga I în retur, pentru că altfel am avea foarte mult de pierdut.
Nu ne putem permite să nu semnăm convenţia UEFA privitoare la arbitraj, care prevede ca meciurile din campionatul intern să fie arbitrate doar de români. Numai noi, San Marino şi Azerbaidjan nu am semnat această convenţie, tocmai din cauza faptului că am acceptat până acum să vină arbitri străini la meciurile din Liga I", a spus Ionuţ Lupescu, conform GSP.
"Ar fi o palmă pentru arbitrajul românesc să nu semnăm această convenţie. În plus, oficialii federaţiilor care au acceptat să trimită arbitri la meciurile din Liga I au fost foarte deranjaţi de atacurile şi declaraţiile unora dintre preşedinţii din Liga I, care au criticat prestaţiile arbitrilor", a mai spus Lupescu.
Oficialul FRF a mai precizat că stadionul Naţional Lia Manoliu va fi gata până în luna mai a anului viitor: "Contractele pe care le-am semnat noi pentru găzduirea finalei Liga Europa din anul 2012 şi a turneului final al CE Under 19 din anul 2011 presupun nişte condiţii. Pentru a putea găzdui finala, stadionul trebuie să fie gata cu un an înainte şi noi avem convingerea că lucrările vor fi finalizate în luna mai a anului 2011, mai puţin acoperişul, care va fi montat în trei luni. Vom organiza o finală de Cupă, formaţiile româneşti ar putea juca acolo în cupele europene, echipa naţională va disputa câteva meciuri".

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite