Iancu: „Varga şi Bălan nu pot juca în Liga I”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Iancu, finanţatorul de la Poli Timişoara
Marian Iancu, finanţatorul de la Poli Timişoara

Marian Iancu, preşedintele FC Timişoara, a prezentat, aseară, la sport.ro, nişte acte de la LPF în care se arată că Dacian Varga şi Tiberiu Bălan nu aveau drept de joc pentru Rapid în partida cu echipa bănăţeană.

În aceste condiţii, timişorenii spun că giuleştenii pot pierde la masa verde partida câştigată vineri, cu 1-0. „Pe 4 martie, cu o zi înainte de meci, cei de la Rapid s-au dus şi au forţat legitimarea celor doi jucători, la liga a patra, prin inventarea unei echipe. Au dus carnetele la LPF pentru viza de joc, însă, între timp, Asociaţia de Fotbal a Municipiului Bucureşti a analizat cazul şi a descoperit că sunt în contradicţie clară cu regulamentul, care prevede că «dacă excluderea unor echipe din campionat intervine după începerea campionatului, locurile vacante nu se vor mai completa». Astfel, AMF a trimis o adresă către LPF prin care transmite că cei doi jucători n-au drept de joc şi sunt în continuare legitimaţi la Sportul Studenţesc. Ce face Liga? Transmite o informare oficială către Rapid prin care anunţă că cele două transferuri au fost anulate, chiar în ziua meciului, pe 5 martie. Astfel, cei doi jucători nu sunt vizaţi şi nu au drept de joc în Liga I", a spus Marian Iancu.

Copos: „Totul este regulamentar"
În replică, George Copos, patronul Rapidului, a afirmat că nu este nimic neregulamentar în transferul celor doi. „Aceste două transferuri au fost facute în conformitate cu regulamentele FRF, LPF şi FIFA. Vasile Avram nu face abatere de la regulamente. Noi ne-am certat cu el, însa el nu face abatere. Ştiu că Iancu e suparat, Poli a pierdut pe nedrept, însă trebuie să ne respectam", a afirmat Copos.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite