În România se legalizează "şpaga" în arbitraj, iar Tudor şi Balaj vor conduce meciuri în "Europa"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristi Balaj a condus meciul Universitatea - Dinamo din sezonul trecut, scor 2-0
Cristi Balaj a condus meciul Universitatea - Dinamo din sezonul trecut, scor 2-0

Grupările din Liga I vor achita "cash" baremurile arbitrilor după meci şi nu prin intermediul FRF ca până acum, iar echipele care nu plătesc nu vor mai fi programate la partida următoare. Mai mulţi oameni de fotbal sunt de părere că fluieraşii vor primi de acum mai multă şpagă

"Se revine la sistemul cu baremuri, deoarece cluburile nu au binevoit să plătească arbitrii la federaţie. Sunt cluburi care nici acum nu au plătit arbitrii şi atunci FRF, prin Comitetul Executiv, a hotărât ca baremurile să se dea după fiecare meci, iar clubul care nu plăteşte nu va mai fi programat în următorul meci din campionat. O să se dea cash, că doar nu o să le dăm cecuri la arbitri", a spus Dragomir, după Adunarea Generală a LPF.

Dragomir a menţionat că diferenţa de bani din drepturile TV rămasă în urma preluării de către Pandurii Târgu Jiu a locului deţinut de Internaţional Curtea de Argeş în Liga I va fi împărţită în mod egal tuturor cluburilor din Liga I. "Banii din diferenţa dintre locul celor de la Pandurii şi cel al clubului Internaţional Curtea de Argeş sunt în jur de 200.000 de euro. Iar aceştia se vor da în mod egal tuturor cluburilor", a explicat oficialul Ligii.

După ce noi am revenit la sistemul prin care arbitri sunt plătiţi direct de câtre cluburi, doi arbitri din Liga I, Tudor şi Balaj îi vor arbitra pe Messi sau Torres.

După doi ani de pauză, România va avea din nou o brigadă de arbitri în grupele Ligii Campionilor.

Alexandru Tudor

"Adevarul" a aflat că arbitrul Cristian Balaj va conduce meciuri în cea mai importantă competiţie intercluburi din Europa, într-o brigadă de şase, cu doi asistenţi, doi adiţionali şi o rezervă. Alt arbitru, Alexandru Tudor, va oficia în grupele Ligii Europa, susţin aceleaşi surse. Cel poreclit „Brad Pitt” a fost ultimul arbitru care a condus un meci în grupele LC, în noiembrie 2008, partida dintre FC Barcelona şi FC Basel (1-1), când nu l-a eliminat pe Henry care îşi lovise cu cotul un advesar şi l-a umplut de sânge. Ambii centrali fac parte din a doua categorie valorică la UEFA, numită Premier Class.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite