Rapid şi Steaua au fost amendate. Dinamo a scăpat de sancţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cluburile Rapid şi Steaua au fost sancţionate, vineri, cu 10.000, respectiv 20.000 de lei de către Comisia de Disciplină pentru incidentele provocate de proprii suporteri în etapa a XXIX-a a Ligii I, în timp ce gruparea FC Dinamo a fost iertată, informează site-ul oficial al LPF.

"FC Astra vs. FC Rapid - incidente - În baza art.83.2., lit.c şi art. 82.2., coroborate cu art.54.6 se sancţionează clubul FC Rapid cu o penalitate de 10.000 lei", se menţionează pe site-ul citat.

Conform unor surse din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal, gruparea giuleşteană a fost sancţionată în urma scandărilor cu caracter jignitor ale galeriei formaţiei Rapid.

"Sancţiunea nu este pentru că s-a strigat «Mitică la brutărie», asta nu se pedepseşte. Sancţiunea este pentru că suporterii rapidişti au scandat lozinci cu caracter jignitor la adresa altor cluburi, jucători şi aşa mai departe. Regulamentul sancţionează astfel de manifestări", au declarat, pentru Mediafax, sursele citate.

Încadrată la art. 83.2., lit.l, coroborat cu art.83.7, gruparea FC Steaua a fost sancţionată cu 20.000 de lei pentru altercaţiile provocate la meciul cu Petrolul de proprii suporteri, care au aruncat cu scaune şi au dărâmat gardurile protectoare, încercând să pătrundă în sectorul fanilor formaţiei ploieştene.

Incidentele provocate de suporterii echipei Dinamo la meciul cu Universitatea Cluj, când galeria formaţiei gazdă a fost evacuată de Jandarmerie ca urmare a unei altercaţii între două grupuri de fani, nu au fost sancţionate de Comisia de Disciplină.

"FC Dinamo 1948 vs. FC «U» Cluj - incidente - Nu sunt întrunite elementele constitutive ale vreunei abateri prevăzute în Regulamentul Disciplinar", se precizează pe site-ul LPF.

Înainte de începerea partidei Dinamo - Universitatea Cluj, în peluza "Cătălin Hâldan" s-a produs o altercaţie între două grupuri de suporterii ai echipei Dinamo, iar jandarmii au intervenit pentru aplanarea conflictului. După separarea celor două grupuri, aproximativ 70 suporteri au fost evacuaţi din stadion aceştia fiind verificaţi şi legitimaţi în spatele peluzei în vederea luării măsurilor legale. Patru persoane din rândul suporterilor s-au prezentat la ambulanţa din zona peluzei cu multiple leziuni, fiind ulterior transportaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca pentru investigaţii medicale de urgenţă. În urma acestor incidente, Jandarmeria întocmit dosare penale unui număr de zece suporteri dinamovişti şi a aplicat 6 sancţiuni contravenţionale în cuantum total de 2.580 de lei.

Comisia de Disciplină a sancţionat, vineri, gruparea Voinţa Sibiu cu 15.000 de lei penalitate financiară şi pe jucătorul Radu Neguţ cu 6 etape de suspendare şi 4.500 de lei.

De asemenea, jucătorii Cristian Sârghi (Oţelul Galaţi), Ionuţ Voicu, Eugen Crăciun şi Adrian Iordache (toţi CS Mioveni) au fost sancţionaţi cu câte o etapă de suspendare şi 740 lei penalitate financiară, iar antrenorul secund al CS Mioveni, Dragoş Stroe cu 2 etape şi 320 de lei.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite