Cristian Pustai: ”Am intrat în cartea de istorie a oraşului Mediaș”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Debutantă în cupele europene, Gaz Metan Mediaș a dat lovitura, reușind să elimine din Europa League pe FSV Mainz, echipă clasată pe locul 5 în ediția trecută a campionatului Germaniei. Cum cele două manșe s-au încheiat cu același rezultat, 1-1, au urmat prelungirile și loviturile de departajare, capitol la care românii au stat mai bine (4-3).

Antrenorul echipei Gaz Metan Mediaş, Cristian Pustai, a mărturisit la ”Digi Sport” că el şi jucătorii săi au intrat în cartea de istorie a oraşului. "Am reuşit ceea ce nimeni nu credea. Sunt bucuros că i-am făcut pe jucători să înţeleagă că cei de la Mainz nu ne sunt superiori. Asta înseamnă să fim un grup. Ne-am calificat şi am adus puncte. Şi la meciul cu Dinamo am acceptat lupta, şi acum, la pauză, au fost două schimbări care au vizat atacul. Suntem o echipă mică, cu un lot restrâns, cu un buget de 16-17 ori mai mic decât Mainz, dar în seara asta suntem fericiţi. Urmează o tragere la sorţi şi suntem în cartea de istorie a oraşului. Astăzi (n.r. – ieri seară) ne-a fost mult mai greu decât în tur, dar noi reprezentăm un grup puternic şi unit. E o realizare că România a ajuns cu toate echipele în play-off. Sunt mândru că sunt antrenorul acestei echipe şi am ajuns aici", a spus Pustai, care spune că își dorește ca adversar în Play-Off formația engleză Tottenham.

Echipa Gaz Metan Mediaş a devenit a 5-a echipă de fotbal din România care va evolua în play-off-ul Ligii Europa, alături de FC Vaslui, Dinamo, Rapid și Steaua. Ea a terminat la egalitate (1-1), aseară, pe teren propriu, meciul retur cu FSC Mainz. Nemţii au deschis scorul prin Risse, în minutul 31, Gaz Metan reuşind egalarea prin Bawab, în minutul 61. Cum și în tur s-a înregistrat același rezultat, au urmat prelungiri și apoi lovituri de departajare, ardelenii impunându-se cu 4-3. Au transformat Fl. Lazăr, Buzean, C. Petre şi Bawab (Gaz Metan), respectiv Polanski, Sliskovici şi Risse (Mainz). Au ratat Liţu (Gaz Metan), respectiv Allagui şi Soto (Mainz).

Tragerea la sorți a meciurilor din Play-Off-ul Europa League va avea loc astăzi, de la ora 14.30. Partidele din play-off-ul Ligii Europa se vor disputa la 18 august (turul) şi 25 august (returul).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite