„Viruşii verzi” atacă Steaua! VEZI AICI POVESTEA TRUPEI NĂSCUTE ÎN 1986

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sănătatea Cluj
Sănătatea Cluj

Deţinătoarea recordului de trofee câştigate în Cupa României, Steaua joacă în această seară, de la 20.30 (în direct la Pro TV), cu Sănătatea Cluj. Adversara roş-albaştrilor a fost fondată în 1986, anul victoriei de la Sevilla.

Sănătatea Cluj

Adversara Stelei de astăzi a fost fondată în 1986, anul în care roş-albaştrii cucereau Cupa Campionilor Europeni. 

Fondatorii echipei, Vasile Moldovan şi dr. Dumitru  Predescu, şi-au dorit să dezvolte mişcarea sportivă în rândul Direcţiei Sanitare a Judeţului Cluj. 

Din 2005, „Viruşii Verzi”, nume preluat după micuţa galerie, evoluează în Liga a III-a. Sănătatea îşi dispută meciurile de acasă pe stadionul „Parcul Babeş”, din Cluj-Napoca, o micuţă arenă de doar 1.300 de locuri.

Sănătatea Cluj a dat lovitura în sezonul 2007-2008, când a ajuns până în optimile Cupei României. Atunci, au eliminat echipe precum Gaz Metan Mediaş, Unirea Alba Iulia sau UTA. Surpriza acelei ediţii a fost învinsă în cele din urmă de Dinamo, cu 4-0.

Pentru ardeleni, faptul că vor juca împotriva actualei deţinătoare a trofeului reprezintă un motiv de mare bucurie. „De patru ani ne dorim să picăm cu ei, fiindcă majoritatea suntem stelişti. Este un vis mai vechi de-al nostru, care se va împlini acum. Acest meci va fi vârful istoriei echipei noastre”, a mărturisit patronul Sănătăţii, Aurelian Ghişa, un medic veterinar care susţine echipa din propriile afaceri.

Ardelenii l-au legitimat pe Ionel Ganea, fost jucător la Dinamo, Rapid şi Timişoara, care a jucat ultimul meci în prima ligă în 2008.

Singura problemă e că la acţiunea organizată de fan clubul naţionalei de acum câteva săptămâni, când fostele glorii ale primei reprezentative au evoluat contra suporterilor, „Ganezul” a arătat o siluetă departe de cea pe care o avea pe vremea când activa în prima divizie. „Ionel a semnat cu noi şi sigur va juca împotriva Stelei.

Sperăm să tragă echipa după el şi să ne ajute. Ne-am gândit la el pentru că este dinamovist şi va juca cu altă ambiţie într-un asemenea meci. El ne-a promis că ne va ajuta şi în campionat", a dezvăluit Aurelian Ghişa.

Cel mai amuzant detaliu este acela că Sănătatea Cluj, deşi este doar o echipă mică din Liga a III-a, are imn, în timp ce Steaua, cea mai titrată formaţie din România, nu are o melodie reprezentativă.


ASCULTĂ AICI IMNUL SĂNĂTĂŢII CLUJ:



ECHIPA TIP: Pâglişan – Sos, Miclăuş, Pop, Hoca, Cârlan, Sărmăşan, Simioancă, Biţă, Nicula, Ganea

Antrenor: Marius Semeniuc

1986: Adversara Stelei de astăzi a fost fondată în anul în care roş-albaştrii cucereau Cupa Campionilor Europeni.

2004-2005:  Viruşii Verzi”, nume preluat după micuţa galerie, evoluează în Liga a III-a.

2007-2008: Sănătatea Cluj a dat lovitura în acel sezon, când a ajuns până în optimile Cupei României. Atunci, au eliminat echipe precum Gaz Metan Mediaş, Unirea Alba Iulia sau UTA. Surpriza acelei ediţii a fost învinsă în cele din urmă de Dinamo, cu 4-0.

2009-2010: Sănătatea a fost eliminată din şaisprezecimile Cupei României de către FC Timişoara, scor 7-0.

Sănătatea Cluj
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite