FC Timişoara, aproape să nu obţină licenţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poli Timişoara ar putea rămâne pe tuşă sezonul viitor
Poli Timişoara ar putea rămâne pe tuşă sezonul viitor

Patronul clubului de fotbal FC Timişoara, Marian Iancu, a băgat zâzanie între consilierii judeţeni. Întârzierile unor plăţi din partea ambelor părţi au dus clubul foarte aproape de situaţia de a nu putea prezenta Federaţiei Române de Fotbal un dosar de licenţiere complet pentru sezonul următor din Liga 1.

Consilierii judeţeni s-au trezit astăzi cu o solicitare de câteva sute de mii de euro sub nas, din partea lui Marian Iancu. Aceştia nu au primit nici un act scris în acest sens, ci o relatare a preşedintelui CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc, care susţine că a fost sunat de preşedintele alb-violeţilor. "Pentru a preîntâmpina orice atac, vreau să vă expun relaţia actuală dintre noi şi Poli. 131.352 lei datorii la chirie. Faţă de Direcţia de Prestări Servicii - 630.688, 76.250, la nivelul anului 2010. Totalul datoriilor faţă de CJT este de 1.143.721 de lei. La nivelul lui decembrie 2009 nu am dat drumul la acea sumă de 1.500.000 de lei pentru că există o clauză în contract în care se spune că nu se poate face această premiere decât dacă datoriile sunt achitate. Ei nu puteau achita acele detorii pentru că aveau datorii la finanţe. Am avut mai multe discuţii cu domnul preşedinte Marian Iancu. A venit cu o rugăminte către CJ Timiş. Necesitatea de licenţiere în acest moment a clubului este undeva la 850.000 de lei, dânsul spunând că în acest moment resursele financiare pe care le poate pune la dispoziţie nu mai pot să acopere şi această sumă. Această necesitate de licenţiere se întâmplă mâine", a spus Ostaficiuc, dând de înţeles că administraţia clubului ar încerca să arunce "pisica moartă" în curtea autorităţii judeţene.

Datorii de milioane de lei

De aceeaşi părere au fost şi consilierii judeţeni care au considerat rugămintea tardivă. "Cum să vii tu cu trei zile înainte să ceri o asemenea sumă. Se discută telefonic, nu pe date concrete. Cred că ar trebui să încheiem orice discuţie aici, pentru că nu avem nici o bază ca să o continuăm", a vociferat Viorel Sasca.

Chiar dacă administraţia judeţeană ar încerca să ofere suma respectivă, acest lucru ar fi imposbil din punct de vedere legal, întrucât clubul are mai multe datorii. "Doresc ca această situaţie să fie foarte clară, să nu rămână loc de interpretări. Unii colegi au fost de acord, alţii nu, dar un lucru este cert: dacă mâine clubul nu achită 850.000 de lei, aşa mi s-a transmis, nu am de unde să verific, există riscul să nu îşi ia licenţa. Eram dator să fac public acest lucru în consiliu, eu nu am cum să iau o decizie singur. Tehnic, nu ştiu cum am putea să facem această intervenţie. Noi avem aprobat 1.500.000 de lei, dar nu putem să le dăm drumul, dacă nu se achită aceste datorii", a mai spus Ostaficiuc.

Iancu: "Toate aceste probleme au fost rezolvate"

Finanţatorul clubului de fotbal a precizat că este vorba de o sumă cu care autorităţile locale au rămas datoare de anul trecut, conform contractului dintre cele două părţi. "Nu este vorba de alţi bani decât cei menţionaţi în contract. Este vorba de o sumă care ar fi trebuit achitată până la 31 decembrie, conform criteriilor de performanţă stabilite. S-a rezolvat între timp, noi ne-am achitat datoriile în ceea ce priveşte stadionul, taxele, iar autorităţiile îşi vor onora contractul. Acea sumă era bugetată, ne-am făcut planul ţinând cont de acei bani chiar dacă nu erau viraţi încă, şi aveam nevoie de achitarea acelei tranşe, cu termen limită 31 decembrie, pentru a ne încheia actele contabile necesare pentru licenţiere, acte care trebuie să fie în regulă până mâine", a spus Marian Iancu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite