Emil Săndoi: “Craiova de acum e departe de cea din 2000”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul antrenor al Ştiinţei e de părere că echipa actuală a oltenilor este sub nivelul celei care în urmă cu unsprezece ani a învins-o pe FC Braşov într-o "finală" dramatică a luptei pentru evitarea retrogradării

Istoria se repetă pentru Craiova. După unsprezece ani, în duminica Paştelui, oltenii o întâlnesc din nou pe teren propriu pe FC Braşov într-o partidă decisivă pentru evitarea retrogradării.

Înaintea penultimei etape din sezonul 1999-2000, juveţii erau cu un picior în groapă. Aveau cu doar două puncte mai mult decât prima echipă de sub linia de plutire şi mai aveau de jucat acasă cu FC Braşov şi în deplasare cu Rapid. Decisiv părea să fie meciul cu braşovenii, care aveau acelaşi număr de puncte în clasament, întrucât giuleştenii erau pe val. Craiova a bătut Braşovul printr-un autogol al lui Bodea şi s-a salvat de la retrogradare. Braşovenii s-au salvat şi ei ca printr-un miracol în ultima etapă!

"Chiar dacă situaţia de acum pare un pic asemănătoare, nu se poate face comparaţie între echipa de acum a Craiovei şi cea din anul 2000. Atunci am ajuns la retrogradare printr-o conjuctură, aveam un lot valoros, din care făceau parte Prunea, Stoican Papură, Cristescu, Frăsineanu ori Claudiu Niculescu. Am eliminat Steaua, Petrolul şi Rapid din Cupă şi am jucat finala cu Dinamo. Mai mult decât atât, la finalul sezonului am jucat în cupele europene, întrucât Dinamo a câştigat şi campionatul şi Cupa. Echipa de acum e mai slabă şi are probleme mai multe. Au plecat mulţi jucători, iar în locul lor au fost aduşi străini în pripă. Juniorul Gugu la 18 ani nu este cu nimic mai prejos decât Zoro. Sper să câştige Craiova, la fel ca în 2000, altfel şansele ei la evitarea retrogradării vor deveni minime", a spus Emil Săndoi, fostul antrenor al Craiovei din sezonul 1999-2000.

"Nu voi uita niciodată meciul cu Craiova din 2000. Am dominat de la un capăt la celălălat, dar am pierdut din cauza unui autogol al meu. La un corner, Niculescu m-a împins şi m-a băgat cu capul sub o minge care a intrat în poarta noastră. Oricum, acel meci a fost unul dintre cele mai frumoase din cariera mea de jucător. Atmosfera a fost extraordinară, în tribune au fost 40.000 de oameni"
Cosmin Bodea, fost jucător FC Braşov

U CRAIOVA - FC BRAŞOV 1-0, 06.05.2000
U CRAIOVA: Prunea - Stoican (63 Grigorie), Vochin, Papură / cpt (79 Şoavă), I. Dragomir - M. Sava, Bătrînu, S. Cristescu, Frăsineanu - Bărcăuan, Cl. Niculescu (85 E. Neagoe). Antrenor: Emil Săndoi.
FC BRAŞOV: Lucescu - Andrasi II, Bodea, Măuţă, A. Ghindaru - Isăilă / cpt, Cocan, Constantinovici, V. Ghindaru (77 Gnandt) - Buga, M. Ivan (76 Fl. Anghel). Antrenor: Adrian Hîrlab.
Gol: Bodea (67-autogol)
Stadion „Ion Oblemenco": 40.000
Arbitru: Marian Salomir (Cluj)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite