Napoli: "Dinamo le-a cerut lui Ganea şi Miranda să nu evolueze corect la Ploieşti"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolo Napoli
Nicolo Napoli

Antrenorul Astrei Ploieşti, Nicolo Napoli, a declarat, luni, că oficialii clubului din Ştefan cel Mare i-au contactat pe Liviu Ganea şi Osvaldo Miranda şi le-a sugerat să nu evolueze corect în partida directă dintre cele două formaţii, din etapa a 16-a a Ligii I, transmite corespondentul NewsIn.

"Ganea şi Miranda au fost sunaţi de cei de la Dinamo şi li s-a transmis că dacă nu vor juca ce trebuie, vor avea de suferit pe viitor. Mie nu îmi place asta, nu este fair-play, este doar un simplu joc şi consider că ei, jucătorii, trebuie să fie profesionişti. Este făcută această presiune după cererea lui Dinamo ca fotbaliştii împrumutaţi să se întoarcă la echipă. S-a întâmplat la fel cu Alexe, după meciul cu Rapid. Este inadmisibil ca regulamentele româneşti să permită ca un jucător să joace într-o etapă la o echipă şi în următoarea etapă al altă echipă", a spus Napoli.

Tehnicianul susţine că nu îi va folosi pe cei doi jucători în meciul cu Dinamo, pentru a-i scuti pe aceştia de o presiune suplimentară, dar şi pentru a evita toate suspiciunile legate de acest caz: "Îmi pare rău că nu îi folosesc pe aceşti jucători, presiunea este prea mare pentru ei. Băieţii au fost cinstiţi că au venit să-mi zică. Nu am vrut să se spună că Napoli nu vrea să-i folosească pe cei doi, dar sunt nevoit să joc cu alţi fotbalişti, pentru a nu se ajunge la alte acuze de alt fel, însă aşa este în România. Noi am vrut să arătăm că nu suntem Dinamo II şi nici miliţienii de care se scrie în presă. Am şi eu demnitatea mea şi nu vreau să mă compromit".

Italianul s-a referit şi la refuzul conducătorilor lui Dinamo de a avea arbitri străini la această dispută: "Cum comentaţi că noi am dorit arbitri străini şi Dinamo nu a acceptat sau faptul că observatorul partidei, Ion Mureşan, din Timişoara, încărca în trecut baxuri de băutură din autocarul lui Dinamo", a conchis Napoli.

Atacanţii Liviu Ganea şi Osvaldo Miranda au fost împrumutaţi în vară de Dinamo la Astra Ploieşti, primul până la sfârşitul sezonului, iar argentinianul până în iarnă. Alţi doi jucători ai prahovenilor, Georgian Păun şi Eugen Crăciun, aparţin tot de clubul Dinamo, însă la o eventuală vânzare a acestora, suma se împarte în mod egal între cele două cluburi. În contractele de împrumut ale jucătorilor dinamovişti există clauze conform cărora alb-roşiii îi pot chema înapoi pe aceştia în orice perioadă de transferuri. Săptămâna trecută, conducerea clubului Dinamo a solicitat oficial la LPF ca toţi cei 4 fotbalişti împrumutaţi la Astra să se întoarcă din iarnă în Ştefan cel Mare.

Partida Astra-Dinamo, din cadrul etapei a 16-a a Ligii I, se va disputa marţi, de la ora 20:00, la Ploieşti.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite