Ţălnar:"Vom juca pentru prestigiu"!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul lui Dinamo, Corenel Ţălnar, a declarat miercuri că echipa sa va juca pentru prestigiu şi victorie în meciul cu Sturm Graz şi speră ca alb-roşii să mai aibă şanse matematice înaintea ultimului meci din grupă, cel de la Atena.

"Vom juca pentru prestigiu. Sper că băieţii au înţeles după evoluţia slabă din meciul cu Galatasaray că joacă pentru acest club şi reprezintă Dinamo. Ne trebuie neapărat o victorie în acest meci", a declarat miercuri Cornel Ţălnar, care a mai adăugat: "E un joc important, chiar dacă şansele noastre de calificare sunt reduse. Sperăm ca odată cu revenirea fanilor jucătorii să facă un meci frumos şi să se impună, pentru că avem nevoie de un coeficient cât mai bun. Toţi băieţii care vor fi trimişi pe teren trebuie să dea dovadă de profesionalism, să fie implicaţi la cel mai înalt nivel. Sturm Graz nu este deloc o echipă slabă, este una din primele treie echipe din Austria, însă vom încerca să tranşăm jocul în favoarea noastră".

Înaintea primului joc din grupele Ligii Europa pe care dinamoviştii îl vor disputa cu porţile deschise, după ispăşirea suspendării în urma incidentelor de la meciul cu Slovan Liberec, antrenorul dinamovist speră să fie cât mai mulţi fani în tribune. "Fanii sunt exigenţi, însă trebuie să înţeleagă că trecem printr-o pasă proastă. Facem tot posibilul pentru a juca aşa cum îşi doresc ei şi să o aducem pe Dinamo acolo unde îi este locul. Fiind ultimul meci acasă, sperăm să susţină echipa şi să fie cât mai mulţi", a spus Cornel Ţălnar.

Revenind la situaţia din Grupa F, tehnicianul a menţionat că Panathinaikos şi Galatasaray merită să fie pe primele locuri. "Acum depindem de meciul lor direct, însă sperăm să rămânem cu şanse de calificare şi după această partidă. Au jucători valoroşi, probabil doi dintre ei valorează cât clubul nostru", a fost de părere antrenorul roş-albaştrilor, care a mai spus că îşi doreşte ca Miranda, Liviu Ganea şi Georgian Păun să revină din iarnă la Dinamo.

Ţălnar s-a referit şi la situaţia lui Cornel Dinu şi a spus: "Vorbesc zilnic cu el la telefon. Are nişte probleme, de aceea nu se află aici. Atât dumnealui, cât şi soţia au probleme de sănătate şi îi înţeleg".

Atacantul Florin Bratu, care nu va juca în meciul cu Sturm Graz, a declarat despre confruntarea de joi: "Suntem conştienţi de importanţa acestui meci. Deşi avem şanse minime, ne agăţăm de ele. Cu încredere şi dăruire sunt sigur că vom câştiga".

Un alt dinamovist, Alexe, care este accidentat, speră totuşi că Dinamo va obţine calificarea după ultimul meci. "Vom întâlni o echipă bună, care ne-a pus probleme în meciul tur, dar îmi doresc mult să mai avem şanse de calificare după acest tur. Apoi să mergem la Atena şi să câştigăm", a declarat Alexe.

Meciul Dinamo-Sturm Graz, din Grupa F a Ligii Europa, se va juca joi, de la ora 22:05. În prima etapă, gruparea din Ştefan cel Mare s-a impus la Graz cu 1-0. În ultimul meci, Dinamo va juca împotriva lui Panathinaikos, pe 16 decembrie, la Atena. Cu cele 3 puncte acumulate, Dinamo ocupă locul 3 în Grupa F, în care şefia este deţinută de Galatasaray (10p), iar pe locul 2 este Panathinaikos (9p).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite