Contraste la Dinamo - Rapid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai bun atac din Liga I, cel al câinilor (9 goluri) se confruntă cu cea mai bună apărare din campionat, cea giuleşteană, imaculată după trei etape

Dinamo şi Rapid se întâlnesc mâine în primul mare derby al acestui campionat. Până acum, cele două formaţii s-au duelat de 102 ori, iar bilanţul întâlnirilor direct este favorabil „câinilor roşii". Dinamo a câştigat de 45 de ori, Rapid de 37 de ori în timp ce 20 de partide s-au terminat la egalitate. Interesant este că în aceste dueluri s-au marcat, în total, 328 de goluri ceea ce înseamnă o medie de 3.21 goluri pe meci. În sezonul trecut, în Ştefan cel Mare, cele două echipe au terminat la egalitate, scor 2-2. De această dată însă, situţia ar putea sta altfel. Dinamo şi-a păstrat apetitul ofensiv, dovadă fiind cele nouă goluri marcate în primele trei etape, dar giuleştenii pare a se axa mai mult pe defensivă. Bornescu a păstrat intactă poarta în acest debut de campionat. „Sunt un antrenor care pot sacrifica şi spectacolul pentru rezultat.Sunt mulţumit în mare parte de defensivă, dar am fost dezamăgit de compartimentul ofensiv pentru că nu am reuşit să marcăm şi nici măcar să ne creăm ocazii clare de gol în ultimele două partide. Nu putem să îl învinuim doar pe Cassio, are timp să îşi demonstreze valoarea. Nu ne grăbim, pentru că sunt jucători care se adaptează mai greu, aşa cum alţii se adaptează uşor. Cassio este un jucător în care eu am încredere, eu nu pun presiune pe el, am răbdare", a spus Marius Şumudică.

Borcea nu vine la meci
Cisti Borcea va pleca pentru aproape două luni la Miami, chiar înaintea derby-ului cu Rapid, într-un moment în care lucrurile la echipă nu sunt tocmai calme. Cu toate acestea, Florin Prunea este convins că Borcea nu va renunţa la Dinamo. „Cristi nu poate să renunţe la acest club. Am fost coleg cu el la copii şi juniori. E dinamovist convins. Indiferent în ce parte a lumii va fi, va fi alături de echipă şi îl interesează ce se întâmplă cu clubul", a declarat Prunea.

Fanii dinamovişti vor contesta conducerea
Suporterii lui Dinamo nu sunt prea interesaţi de jocul cu Rapid. Ei au propriul război cu cei din conducerea clubului şi anunţă proteste şi la jocul contra giuleştenilor. "Atât timp cât familia Becali, prin firma de impresariat ce o patronează sau personaje infiltrate în organigrama clubului precum Bogdan Ratiu (Tampafoi), vor continua să influenteze destinul clubului , credem că e de obligaţia noastră să mu susţinem proiecte ce nu au nimic în comun cu rezonanţa numelui de care ne-am îndrăgostit: Dinamo. Drept pentru care, indiferent de rezultatele echipei, vom contesta o conducere servă, vom contesta jucătorii dezinteresaţi, vom contesta proiectele false, vom contesta un Dinamo vândut intereselor", se arată într-un comunicat al Peluzei Cătălin Hâldan.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite